ABO:ER I FOKUS
© gettyimages

Njut i det fria

Hemmet

En utflykt i det gröna är ett underbart sätt att samla nära och kära, insupa naturen och njuta av hemlagad mat. Här är tre recept som är lätta att både laga och behaga med, kanske på en utflykt till stranden eller parken.

Bärpaj

Den utsökta harmonin mellan söt, smörig pajdeg och fyllning gör den här pajen till en garanterad favorit.

  1. 225 g mjöl

  2. 110 g tärnat smör

  3. 175 g strösocker

  4. 1 ägg

  5. 1–2 tsk kallt vatten

  6. vispade ägg

  7. 300 g urkärnade körsbär

  8. 225 g björnbär

  9. 225 g blåbär

  10. 150 g hackade jordgubbar

  11. 175 g strösocker

  12. 40 g majsmjöl

  13. 2 tsk citronsaft

1) Blanda mjöl, smör och socker i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten och gör en deg. Låt svalna i 30 min.

2) Täck en pajform med degen (spara överbliven deg). Pricka degen och grädda utan fyllning (med bakpapper och bönor) vid 180 °C i 15 min. Avlägsna bakpappret och bönorna och grädda i 5 min. Ta ur och låt svalna.

3) Tillred frukten i en iCook™-panna i 10 min. Tillsätt socker, majsmjöl och citronsaft. När kompotten har tjocknat, använd en sked och lägg över på degen.

4) Lägg ett galler över pajen med degen som blev över. Pensla med vispade ägg och grädda i 20 min.

iCook Family Set hjälper dig att göra näringsrika utflyktsrätter genom en lågfuktsprocess som stänger inne viktiga näringsämnen. De tre mixerskålarna är utmärkta att transportera maten i.

Fylld brödkrans

Denna krans är det perfekta tilltugget till picknicksalladen och är fullproppad med ljuvliga ingredienser som sprudlar av smaker.

  1. 250 ml varmt vatten

  2. 2 tsk aktiv torrjäst

  3. 375 g mjöl

  4. 1,5 tsk olivolja

  5. 1 tsk salt

  6. 6 skivor skinka

  7. 390 g riven ost

  8. 1 bunte basilika

  9. vispade ägg

1) Blanda vatten och jäst i en iCook-mixerskål och vänta i 10 minuter tills det skummar sig. Tillsätt mjöl, olja och salt. Knåda till en slät deg. Lägg i en skål, täck över med en handduk och låt stå på en varm plats i en timme.

2) Rulla ut degen i en rektangel på 45 x 20 cm. Täck med skinka, ost och basilika. Rulla degens långsida över fyllningen och nyp för att försluta den. Lägg på en djup bakplåt.

3) Skär i halvor och nyp för att försluta ändarna. Fläta samman delarna, forma till en krans och förslut ändarna. Vänta i 30 min.

4) Pensla med vispade ägg och grädda vid 200 °C i 30 min.

Persikoknyten

Gräddade persikoknyten med ljuvligt frasig kaneldeg.

  1. 325 g mjöl

  2. 80 g strösocker

  3. 175 g kylt och tärnat smör

  4. 2 äggulor

  5. 1–2 tsk isvatten

  6. 6 persikor

  7. 2 kanelstänger

  8. 1/2 tsk malen kanel

  9. vispade ägg

1) Mixa mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten för att göra en deg. Låt svalna i en timme.

2) Skär degen i sex delar, täck persikorna och förslut längst upp.

3) Skär ut blad ur degen som blev över och fäst på persikorna. Använd kanelstänger som stjälkar.

4) Placera på en bakplåt. Pensla med vispade ägg, strö socker och kanel över och grädda vid 160 °C i 35 min.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår