ABO:ER I FOKUS
© ©GETTY IMAGES / HERO IMAGES

Lär dig laga mat

Hemmet

Prova tre läckra recept

Turkiet är ett land rikt på fascinerande kultur – en sammansmältning av sedvänjor och traditioner från Europa och Mellanöstern. De lokala kulinariska läckerheterna återspeglar denna mångfald, med utsökta rätter som tillgodoser alla smaker och preferenser. Detta land har även ett medelhavsklimat som är perfekt för att odla ett brett utbud av färska frukter och grönsaker, och för att äta måltiderna utomhus – inte undra på att detta land är en sådan turistmagnet! Fyra ABO:er från Turkiet delar här med stolthet med sig av sina favoriträtter som du kan lätt kan laga själv med produkter från iCookTM. Prova dem och slå dig ner runt bordet utomhus med dina middagsgäster i sommar, precis som i Turkiet!

Kyckling och soltorkad tomat-fusilli


Nivå: medelsvår. Följande iCook-produkter används: 4-liters soppgryta med lock, knivset med 5 knivar, blandskål.

Ingredienser: 300 g fusillipasta, 10 soltorkade tomater, 300 g kycklingfilé, 6 stora vita champinjoner, 3 vitlöksklyftor, 200 ml grädde, salt och peppar, 3 glas med eSpring-vatten.

Gör så här

  1. Använd iCook Santoku-kniven och skär kycklingen i stora bitar, finhacka vitlök, skär champinjoner och soltorkade tomater i halvor.

  2. Värm upp iCook:s 4-liters soppgryta och tillsätt olivolja. Stek kycklingen tills den är gyllene. Tillsätt vitlök och soltorkade tomater och rör om. Rör ner champinjoner.

  3. Tillsätt eSpring-vatten, krydda och låt koka upp. Rör sedan ner grädde. Tillsätt italiensk fusillipasta. Låt sjuda i 30 minuter och rör om då och då tills såsen blir tjockare.

Orhan förklarar: ”Ingredienserna i denna maträtt fungerar så bra tillsammans och pastan tillagas utan att kokas, så att den absorberar alla smaker. Jag lagar den här rätten till middag ett par gånger i månaden – och den är perfekt för iCook-demonstrationer!”

Lammkotletter, kronärtskockor och fyllda vinblad

Nivå: medelsvår. Följande iCook-produkter används: knivset med 5 knivar, universalsax, blandskål, 8-liters soppgryta med lock.

Ingredienser: 6 st. lammkotletter, 6 skivor av kronärtskocka, 300 g nötfärs, 2 lökar, 200 g ris, 100 g finmalen bulgur, ½ knippa persilja, 200 g vinblad, 1 hackad tomat, 1 dessertsked (ca 10 ml) spiskummin, 1 tsk gurkmeja, 1 msk tomatsås, 110 ml olivolja, 2 vitlöksklyftor, salt, svartpeppar.

Gör så här

  1. Skär nötkött, lök, vitlök och tomater med iCook-kniven och klipp persilja med universalsaxen.

  2. Blanda allt tillsammans med bulgur, ris, kryddor och olivolja i blandskålen.

  3. Knåda i 10–15 minuter. Fyll och rulla sedan vinbladen.

  4. Lägg tre lammkotletter i iCook-soppgrytan. Lägg kronärtskockor överst följt av två lager av vinblad och återigen lammkotletter och kronärtskockor, sedan ytterligare två lager av vinblad.

  5. Tillsätt olivolja och tomatsås.

  6. Koka på hög värme, låt sedan sjuda i 40 minuter.

Nurhan förklarar: ”Rätten är fantastisk att laga vid demonstrationer av hur tre ingredienser som vanligtvis har olika långa tillagningstider kan tillagas samtidigt i en iCook-gryta. Jag lagar den här maträtten vid speciella tillfällen eftersom gästerna älskar den!”

Svartögd bönsallad med granatäpple

Nivå: lätt Följande iCook-produkter används: Knivset med 5 knivar, 4-liters soppgryta med lock.

Ingredienser: 165 g svartögda bönor (avrunna), 3 nävar salladsblad, ¼ rödkål, 3 msk granatäppelfrön, 2 msk valnötter, 2 msk Modena balsamvinäger, 2 msk olivolja, salt, citron, kanel, spiskummin.

Gör så här

  1. Koka bönorna i iCook 4-liters soppgrytan med lite vatten i 30 minuter, häll sedan över innehållet i blandskålen.

  2. När bönorna har svalnat, hacka salladsblad och rödkål med iCook-knivarna. Tillsätt granatäpple och valnötter i grytan.

  3. Rör ner citron, olivolja, Modena balsamvinäger, salt, kanel och spiskummin, och krydda sedan efter tycke och smak.

Nuran och Şule förklarar:”Denna rätt är lätt att förbereda och väldigt proteinrik. Svartögda bönor som kokas i iCook-grytan behåller sin smak och sina vitaminer. Vi lagar denna rätt minst en gång i månaden och den är utmärkt för att visa hur en sund måltid kan tillagas med iCook, och hur knivarna är perfekta för att skära grönsaker.”

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår