ABO:ER I FOKUS

En smak av Rumänien

Hemmet

Berika din matlagningsrepertoar med våra rumänska ABO:ers favoritrecept

I den första delen av vårt nya interaktiva receptmoment delar ABO:er från det vackra landet Rumänien med sig av sina favoritrecept och iCookTM-tillagningstips. Är du redo, känner du att det vattnas i munnen? Då sätter vi i gång.

En smältdegel av smaker

Även om Rumänien kanske mest är känt för sina förtrollande medeltida städer, befästa slott och naturligtvis greve Dracula har det även en rik gastronomi. Med inflytande av en lång historia av kulturella utbyten lånar rumänsk mat från sina grannar, liksom hela världen, för att erbjuda sin egen distinkta smak samtidigt som ett internationellt utbud.

Våra rumänska ABO:er delar med sig av sina favoritrecept och erbjuder tips om hur man bäst tillagar och presenterar rätterna för kunder och prospekt med iCook-kokkärl.

En smula tradition

Maria och Ioan Prelipcean - Sapphires från den charmiga rumänska byn Horodnic de Jos i Suceava - delar med sig av en långvarig familjefavorit: luftigt bröd på spisen med iCook Family Prestige Set.

”Vi bakar det här brödet minst en gång i veckan och kompletterar det med andra recept”, säger de och tillägger att även om brödet traditionellt bakas i ugnen, så föredrar de att använda iCook-produkter för att ta denna klassiker till en ny nivå.

”Smaken på brödet när det bakas så här är väldigt annorlunda och mycket bättre”, säger de. ”För oss får detta recept fem stjärnor med plus i kanten (i smak) och är perfekt för att visa upp iCook-produkternas kvaliteter.”

Rumänskt bröd på spisen

Du kan ladda ner receptet som en PDF-fil för utskrift eller som en ePub som kan användas med valfri e-boksapp .

Exotisk adaption

För ABO:n Cornel Robu – Emerald i Rumänien och Pearl i Italien – som kommer från den rumänska staden Braila, är det den lätta tillagningen som står i centrum.

”Framför en grupp kan en längre demonstration bli tråkig”, förklarar han. Av denna anledning nämner han sötsurt kalvkött med ostronmussling och risnudlar som en klar favorit.

”När du väl har förberett alla ingredienser är tillagningstiden bara 30 minuter”, säger han. ”Och under tillagningen berättar vi om fördelarna med iCook-kokkärlen och använder en videoprojektor för att visa bilder.”

Recept på sötsurt kalvkött

Du kan ladda ner receptet som en PDF-fil för utskrift eller som en ePub som kan användas med valfri e-boksapp .

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår