ABO:ER I FOKUS

Sommarfavoriter från Turkiet

Hemmet

Sommarmaten blir ännu godare tack vare våra turkiska ABO:er

Det är fantastiskt att vara i Turkiet på sommaren. Medelhavsklimatet ger ett överflöd av färsk frukt och grönsaker som inspirerar till recept med massor av goda ingredienser. Och kan du tänka dig ett bättre sätt att presentera den än genom underbart goda recept från de som känner till dem allra bäst?

Vi bad tre av våra turkiska ABO:er att dela med sig av sina favoritrecept och tillagning med iCook. Glöm inte att skriva ner recepten – du kommer att vilja använda dem fler gånger.

Rulo Börek: Turkisk paj

När Seval Karatay, som bor i Istanbul i Turkiet, lagar mat vill hon helst använda sin iCook 30 cm Non-Stick-stekpanna. En favorit som passar speciellt bra till detta är den turkiska rullade pajen Rulo Börek. Den tillagas normalt i ugnen, men Seval tycker att det är enklare och mer ekonomiskt att laga Börek i iCook-pannan. Och eftersom det är mycket som ska skäras och hackas använder hon också sitt iCook 5-delars knivset.

Varför på sommaren? Eftersom en Börek kan ha många olika fyllningar kan man använda säsongsbetonade ingredienser. Är du redo att prova sommarversionen? När du väl har provat kommer du säkert att vilja prova alla traditionella turkiska recept.

Hämta det här receptet här som PDF / som ePub

Tandir Kebab: Lammtandoori

Den här rätten tar visserligen lång tid (tre timmar!), men den är lättast att laga av våra turkiska sommarrecept – allt du behöver är tid. Ayşe Alagöz, en 12 % ABO från Istanbul, älskar att laga lammtandoori, Tandir Kebab, i sin iCook 8-liters soppgryta med lock. När det gäller kryddning säger Ayşe att man kan använda flera olika kryddor och örter för att smaksätta köttet. Men hemligheten är att använda två specialkryddor. “Jag använder en liten mängd torkad timjan och kummin i mitt recept”, säger hon.

Hämta det här receptet här som PDF / som ePub

Künefe: en turkisk efterrätt med ost

Yasemin Uzunpostalcı gillar också att använda iCook 30 cm Non-Stick-stekpannan. Yasemin är Founders Platinum och en fantastisk kock från Konya i Turkiet som älskar att använda den här stekpannan till att laga den traditionella turkiska efterrätten Künefe. Det kan hända att degen bara finns i specialaffärer, men det är definitivt värt besväret att leta upp den! Denna ostbaserade efterrätt som har sitt ursprung i Mellanöstern har blivit en populär rätt i många andra länder av en mycket bra anledning – den är fantastiskt god! Yasemin säger också; “Om du inte gillar ost kan du använda valnötter istället.”

Hämta det här receptet här som PDF / som ePub

....recepten slutar inte här - vi har många fler sommarrecept från Turkiet .

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår