Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© Shutterstock

Bli ett proffs på portionsrätter!

Hemmet

Visst önskar du ibland att du hade mer tid till övers för roliga aktiviteter – och snabbt kunde trolla fram riktigt goda måltider? Säg hej till en tidsbesparande rutin som låter båda drömmarna gå i uppfyllelse, lagom till att du ska fira in det nya året!

Är du redo att kickstarta det nya året med sunda rutiner och näringsrika recept, samtidigt som du får mer tid över för dig själv? Vi har en lösning som uppfyller båda dina önskemål. Att tillaga portionsrätter är ett utmärkt sätt att maximera tiden du kan avsätta under veckan, samtidigt som du kan öka ditt intag av vitaminer och mineraler. Även om du arbetar mer hemifrån just nu har du inte nödvändigtvis mer tid till övers i din kalender.

Att tillaga och förvara portionsrätter är ett bra sätt att spendera mindre tid i köket, samtidigt som det blir enklare att äta sund, hemlagad mat utan större ansträngning. Dessutom kommer du inte att lägga lika mycket pengar på mat varje vecka eftersom du köper färre takeaways och hemlevererade rätter. Läcker mat, mer fritid och goda nya vanor? Visst låter det som ett vinnande koncept!

Lär dig att älska laga portionsrätter

Det första och viktigaste steget när det gäller tillagning av portionsrätter är att skapa en ny veckorutin. Avsätt en fast tid i din kalender, till exempel lördag eftermiddag, och spendera den med att hitta recept, handla och – naturligtvis – tillaga dina rätter. När dina kulinariska mästerverk är klara låter du dem svalna i 1–2 timmar, ungefär till rumstemperatur, och ställer sedan in dem i kylen i förslutna behållare – eller varför inte i iCook™ Mixing Bowls .

I regel kan du förvara kött, kyckling och pasta i kylen i tre–fyra dagar. De flesta sallader håller sig i cirka fem dagar. Och om du vill förlänga hållbarheten rejält förvarar du rätterna i frysen! När du värmer upp maten igen ska du undvika att göra det i plastbehållare om du använder mikrovågsugnen. Se till att frusna rätter är ordentligt tinade innan du värmer upp dem.

Välj rätter som du inte kommer att tröttna på efter första portionen. Och du ska naturligtvis välja alternativ med ett rikt innehåll av näringsämnen, så du får i dig tillräckligt med bränsle för din aktiva livsstil. Riktigt goda rätter är ju tyvärr inte alltid näringsrika, och därför rekommenderar vi att du använder vår receptdatabas som ger dig regelbunden inspiration! Vissa av dessa rätter går även att komplettera med Nutriway™-produkter som kan fylla eventuella luckor i ditt näringsintag. Du kan till exempel testa tre lösliga fibrer från olika växtkällor genom att välja Nutriway Fibre Powder , eller försäkra dig om att du får i dig samtliga nio essentiella aminosyror – livets byggstenar – via kosten med hjälp av Nutriway All Plant Protein. Om du känner dig redo att kickstarta din nya rutin med portionsrätter ska du ta en titt på de aptitretande rätterna nedan. Använd dem, så behöver du inte hjälplöst stirra in i ett tomt kylskåp när du kommer hem uttröttad efter en lång arbetsdag!

Chiafröpudding

Detta superenkla frukostrecept med bara tre ingredienser är naturligt fiberrikt. Och när du tillsätter Nutriway All Plant Protein (valfritt) får du i dig extra näring. Du kan dessutom skapa spännande smaksensationer genom att tillsätta blandade frukter, müsli eller en smakrik kompott. Det bästa av allt är att puddingen även passar utmärkt som en sund dessert!

© Stocksy

lBesök Amagram för att läsa receptet på chiafröpudding , eller ladda ner detta recept som PDF / ePub shär.

Soppa med morötter och ingefära

Denna underbart värmande soppa passar veganer och vegetarianer, samt alla som älskar morötter. Den är full av färska grönsaker och en antydan av ingefära som gör kryddningen perfekt. Dessutom går denna soppa utmärkt att frysa ner och spara inför veckor som du vet kommer att bli riktigt hektiska!

© StockFood

Surfa in på Amagram för att läsa receptet på soppa med morötter och ingefära , eller ladda ner detta recept som PDF / ePub här.

Ugnsstekta grönsaker och kyckling

Med denna läckra ugnsstekta rätt slipper du ett berg av disk, och den har en underbar smak som får dig att vilja ta en portion till! Om du vill att grönsakerna ska hålla sig extra fräscha kan du krydda dem och sedan förvara dem i kylskåpet i en iCook Mixing Bowl . Då behöver du bara placera de förberedda grönsakerna på en ugnsplåt och ugnssteka dem. Gör på samma sätt med den blancherade broccolin!

© StockFood

Besök Amagram för att läsa receptet på ugnsstekta grönsaker och kyckling , eller ladda ner detta recept som PDF / ePub här.

Svårare än så är det inte! Välj ett recept, tillaga, och spendera din värdefulla tid på saker som du verkligen njuter av. Bon appétit!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår