ABO:ER I FOKUS

Bord för två – en romantisk kväll hemma

Köksredskap

Laga italiensk mat bekvämt hemma i ditt eget kök med dessa recept.

Bra restauranger är oftast fullbokade och dyra. Så varför inte bara slappna av hemma med god mat lite då och då?

Det finns många fördelar med att laga mat hemma. Hemlagad mat kostar vanligtvis bara en bråkdel av vad den gör på en restaurang. Ett annat plus är hälsoaspekten. Genom att laga dina egna måltider har du fullständig kontroll över ingredienserna, och kan därmed vara säker på att allt som ingår i din mat är näringsrik och av hög kvalitet. Slutligen, att äta hemma är bekvämt - du slipper bekymra dig om att boka bord och parkera bilen!

Nya varianter på tre italienska klassiker

Vet du inte vad du ska laga till den romantiska kvällen? Varför inte prova denna italienska trerättersmiddag.

Aptitretare: Bruschetta med kikärter

Ett klassiskt recept på bruschetta med kikärter.

  1. En burk kikärter

  2. Soltorkade tomater i olja

  3. Skal och saft från en citron

  4. Färsk persilja

  5. Extra Virgin Olive Oil AMWAYTM da Carapelli

  6. Vitlök

  7. Ciabatta bröd

Ta en iCookTM rostfri skål, mosa kikärtorna något med baksidan av en stor sked. Skär de soltorkade tomaterna i långa tunna skivor med din favorit iCook-kniv, och finhacka persiljan. Lägg ner allt i skålen med kikärter, tillsammans med citronsaft och skal. Använd gärna en eller flera andra, valfria ingredienser. Skiva ciabatta-brödet och rosta skivorna knapriga. Gnid in en sida med vitlök och tillsätt en klick bruschetta-blandning på toppen. Ringla över olivolja och servera.

Entré: Pasta al Forno med ricotta och hemlagad tomatsås

Denna rätt påminner om lasagne, en mycket typisk italiensk måltid, och är lätt att laga. Den håller sig bra i kylskåpet och ger utmärkta restmiddagar.

  1. 750 g AmwayTM Italian Pasta – Fusilli

  2. En vit lök, finhackad

  3. En torkad röd chili, hackad

  4. Två vitlöksklyftor, finhackade

  5. Två burkar tärnade tomater (2 x 400 g)

  6. En handfull färska basilikablad, hackade

  7. 200 g ricotta

  8. Rejält med riven parmesan

  9. 100 g riven mozzarellaost

  10. Extra Virgin Olive Oil AMWAYTM da Carapelli

  11. Svartpeppar

  12. Salt

Värm ugnen till 200°C och fyll iCook-kastrullen med saltat vatten och koka upp. När vattnet kokar, tillsätt pastan och koka 3-4 minuter kortare än den föreslagna tillagningstiden. Häll bort vattnet och ställ åt sidan. Tillsätt lite olivolja i en iCook nonstick-stekpanna och stek lök, vitlök och chili på låg till medelhög värme i 5-10 minuter eller tills löken är mjuk. Tillsätt tomaterna och låt såsen sjuda i 5-10 minuter. Ta bort såsen från värmen och tillsätt ricotta och parmesan. Krydda med salt och peppar.

Olja en stor rektangulär gryta med olivolja. Lägg ett lager med sås i botten av pannan och lägg sedan ett lager med pasta. Fortsätt därefter med sås, pasta och varva detta tills både sås och pasta är slut. Strö strimlad mozzarella på toppen. Grädda i 15 minuter eller tills osten är gyllenbrun.

Dessert: Chocolate Tiramisu

Tiramisu kan också göras med kakao, eftersom den gifter sig elegant med kaffe och gör att denna variant av den berömda klassikern verkligen sticker ut.

  1. 24 savoiardikex

  2. 200 ml AmwayTM Espresso Coffee

  3. 100 g mörk choklad (70-80 % kakao), hackad

  4. 300 g mascarpone ost

  5. 250 ml vispgrädde

  6. 75 g florsocker

  7. En tsk vanilj

  8. Grovt krossade kaffebönor (att toppa med, valfritt)

Täck botten på en kvadratisk ugnsform med hälften av kexen. Ringla över espresson.

Smält den mörka chokladen i en liten iCook-kastrull på medelvärme. Låt den svalna. Tillsätt mascarpone, florsocker och vanilj i en skål. Vispa med elvisp tills krämen är så pass styv att det bildas mjuka toppar. Lägg i den smälta chokladen och vispa igen tills allt har blandats.

Täck savoiardkexen i formen med hälften av blandningen. Lägg de resterande kexen ovanpå och ringla med espresso. Tillsätt resten av mascarpone-blandningen. Garnera med de krossade kaffebönorna, om så önskas. Ställ i kylskåp i minst sex timmar före servering.

Kvalitetsmåltider kräver kvalitetsköksredskap

Med iCook blir matlagningen hemma ännu mer bekväm! Från grytor och kastruller till knivar och förkläden, iCook-sortimentet är tillverkat av förstklassiga material och erbjuder väl beprövade funktioner, t.ex. så kallad stapelmatlagning. Detta förenklar din roll som kock och du kan laga middagar med restaurangkvalitet som hänför dina gäster eller din partner!

Relaterat innehåll

Den rätta maten just nu

Köksredskap

Mer

Bli sund, förbli sund

Viktminskning

Mer

Få full fart på din försäljning

Köksredskap

Mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår