Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© Amway

NUTRILITE Hållbar odling

Välbefinnande

Det här är Gerardo Gordillo, General Manager för NUTRILITE-gården i Mexiko. Han vet mycket om odling, miljön och hållbart jordbruk – och hur dessa formar dina kosttillskott från NUTRIWAY.

Gerardo har alltid glimten i ögat, ett skämt till hands och en oemotståndlig karisma - alla kvaliteter som utmärker en riktigt bra ledare och någon som alla ser upp till. Han kastar sig gärna in i barnens fotbollsmatch på vägen till sitt team av odlare på NUTRILITE Petacal-gården i Mexiko och vinkar vänligt till alla han passerar på vägen.

© Amway

Gerardo omgiven av sitt team på gården

Gerardo vet helt enkelt hur man stärker ett team, hur man motiverar dem att vilja engagera sig i odling och hållbarhet. Det här är en talang som han verkligen kan få användning av som chef över sin fantastiska grupp av odlare, när han delar med sig av sin passion för odling, hållbarhet och miljön .

NUTRILITE-gården El Petacal i Mexiko

Den mexikanska gården omfattar över 643 hektar i den sydvästra staten Jalisco. Gården som arbetar enligt en modell för hållbart jordbruk är avsides belägen i en liten dal med fuktigt, subtropiskt klimat där vintrarna är milda och somrarna varma – perfekta förhållanden för att odla näringsrika växter för NUTRIWAY-produkter . Något som är imponerande är att odlarna på El Petacal-gården även odlar röda daggmaskar. Det här är en metod som producerar över 260 000 liter flytande maskhumus varje år som sedan används för att förbättra jordmånen på fälten.

© Amway

Gerardo och hans team är förstås stolta över sina odlingsmetoder och den frodiga miljö som de har skapat. Men det tog tid för dem att bygga upp miljön och förverkliga sina mål om ett hållbart jordbruk. Gerardo säger, “När vi kom hit fanns här ingenting. Det var ett utarmat område som var känsligt för alla möjliga miljömässiga påverkningar och som kunde erbjuda väldigt lite. Men vi började med att pumpa vatten, vi började odla växter och vi kunde erbjuda arbetstillfällen till lokalbefolkningen.” Idag, efter många års hårt arbete, har NUTRILITE anställt människor som Gerardo för att se till att hundratals familjer i området kan få sysselsättning och försörjning. Här har man skapat en lantlig oas som producerar tusentals ton av näringsrik avkastning. Gerardo säger, “Det här är en plats där familjer kan trivas, barn växa upp och som tillför värde i samhället. När de ser att de verkligen kan växa i företaget, så tror jag att vi har förändrat en hel generation.”

© Amway

Hur bedriver man hållbart jordbruk på El Petacal-gården?

Gerardo och hans team av NUTRILITE-odlare undviker icke-hållbara odlingsmetoder till varje pris. “Icke-hållbar odling är inte framtidens melodi. Om vi tvingas att odla på det sättet kommer det att bli dyrare på alla sätt – både miljömässigt, finansiellt och socialt”, säger han. Det är av den här anledningen som El Petacal inför hållbara jordbruksmetoder i liten skala som kan få stor inverkan även i stor skala. Ett exempel är daggmaskodlingen. Gerardo berättar “Vår daggmaskodling började för flera år sedan med bara 12 kokonger som jag tog från min personliga samling. Nu har den 5 000 kg levande röda kalifornienmaskar.” De här maskarna är ett fantastiskt tillskott till El Petacals jordbruk. Under de rätta förhållandena kan maskarna leva i över 15 år och kontinuerligt lägga ägg.

© Amway

Gerardo förklarar ivrigt, “Avfall som kommer från masken kallar vi för maskhumus – ett av de bästa naturliga näringsämnen du kan använda för att odla grödor.” På El Petacal använder NUTRILITE-anställda en del av det naturliga gödselmedlet till att ge näring åt växande grödor och en del till fyllnadsmaterial för de brickor som används för att driva upp frön, innan de planteras om. Gerardo säger att “Grunden för hållbar odling ligger i hur vi bereder jorden och den omsorg vi lägger ned.”

Det här ingår i Gerardos arbete

Att producera NUTRILITE-ingredienser i global skala handlar inte bara om att vattna och skörda. För Gerardo betyder det att veta hur man bearbetar jorden och vad hållbart jordbruk kräver, samtidigt som han måste se till att hans team av odlare följer metoderna för hållbar odling. Detta innebär allt från att se till att jorden är frisk och näringsrik, så att frön och växter kan frodas i sin unika miljö, till hur man tillämpar växelbruk, odlar täckgrödor och andra odlingsmetoder. “Varje gång någon av våra anställda rör vid fröet, väljer ut jord eller skördar växter, så gör vi en kvalitetskontroll”, säger Gerardo.

Gerardo försäkrar också att frön väljs ut, sås och tas omhand med största försiktighet. Detta sker förstås i enlighet med metoderna för hållbar odling för att säkerställa att slutresultatet - växterna, frukterna eller extrakten - håller högsta möjliga kvalitet och är fyllda av vitaminer, fytonäringsämnen och mineraler. Gerardo förklarar “Hållbar odling handlar helt och hållet om hur man tar hand om jorden för att få de bästa näringsämnena och sunda skördar.”

© Amway

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår