Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Ingredienser:
15 g lök
5 g ingefära
200 g rödbetor
40 g äpple
25 g apelsin
5 g hasselnötter
10 g torkade fikon
20 g parmesan
50 g naturlig sojadryck
5 ml olivolja
80 ml grönsaksbuljong
5 g gräddfil (fetthalt 10 %)
en stjälk persilja
en nypa pepparkakskrydda
en nypa brunt socker
en nypa salt
en nypa svartpeppar
ett lagerblad
Så här gör du:
Skala och finhacka löken och ingefäran.
Tvätta och skala rödbetor och äpplen och tärna dem sedan.
Hetta upp oljan i en stor iCook-kastrull på medelhög värme, lägg till lök och ingefära och stek i 1–2 minuter, tills genomskinligt.
Lägg till rödbetor och äpplen och låt sjuda i ytterligare 2–3 minuter.
Häll över grönsaksbuljongen och lägg till kryddor, socker och lagerblad. Täck över soppan och låt sjuda på låg värme i ca 20 minuter.
Förbered toppingen under tiden. Riv skalet av apelsinen och pressa sedan ut juicen. Grovhacka hasselnötterna och rosta dem i en liten iCook-stekpanna tills de doftar. Hacka fikonen och persiljan. Riv parmesanen och blanda med persilja, fikon och nötter.
Ta bort lagerbladet från kastrullen, lägg till sojadrycken och puréa soppan tills den har en krämig konsistens. Krydda till sist med salt, peppar och apelsinsaft före servering.
Servering: Skeda upp soppan i skålar och garnera med toppingen.