Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS

Festlig gulasch med klimp, majssallad och tranbärsfyllda päron

Recept

Förberedelsetid: 30 minuter, tillagningstid: 2,5 timmar

Ingredienser till majssallad och tranbärsfyllda päron:

  1. 2 små mogna päron

  2. 4 dessertskedar tranbärssås

  3. 200 g majssallad (mâchesallad)

  4. Till salladsdressingen: 1 msk senap; 2 msk honung; 4 msk balsamvinäger; 6 msk extra virgin olivolja

Så här gör du:


Tranbärsfyllda päron: Tvätta och halvera päronen och ta ut kärnhuset. Lägg en dessertsked tranbärssås i päronhalvorna.

Majssallad: Tvätta och torka salladen. Mixa ingredienserna till dressingen.

Ingredienser till klimp:

  1. 4 dagar gammalt bröd

  2. 2 medelstora ägg

  3. 200 ml mjölk

  4. En halv lök

  5. 30 g persilja

  6. 2 msk smör

  7. Salt och malen peppar

  8. En nypa muskot

Så här gör du:

  1. Tärna löken fint och stek lätt i smöret. Tillsätt mjölk och värm utan att koka. Tillsätt kryddor.

  2. Lägg till denna blandning till bröd i tärningar i skålen och lägg till persilja. Blanda samman allt och låt absorbera i 10 minuter.

  3. Tillsätt äggen och blanda kraftigt med händerna. Knåda till en fast deg. Använd fuktiga händer för att rulla åtta klimpar i tennisbollsstorlek.

Ingredienser till festlig gulasch:

  1. 1 kg biff

  2. 2 msk vegetabilisk olja

  3. 1 lök

  4. 1 morot

  5. 2 klyftor vitlök

  6. 1 msk mjöl

  7. 1 kanelstång

  8. 7 nejlikor

  9. 1 stjärnanis

  10. 3 enbär

  11. 1 lagerblad

  12. 1 kvist rosmarin

  13. 3 kvistar timjan

  14. 1 organisk apelsin

  15. 2 msk honung

  16. 150 ml fruktigt rödvin

  17. 150 ml oxbuljong

  18. Salt och peppar

Så här gör du:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten. Tvätta apelsinen i varmt vatten, riv skalet, pressa ut juicen och ställ åt sidan.

  2. Lägg kanel, nejlika, lagerblad, stjärnanis, bär, rosmarin, timjan och apelsinskal i en tesil och stäng den. Om du vill kan du istället använda en tefilterpåse och försegla den med en klämma eller ett snöre.

  3. Stek biffen i iCook Wok på hög värme utan olja och ta bort från pannan.

  4. Tillsätt olja i wokpannan och stek lök, vitlök och morot en kort stund. Tillsätt kött och mjöl och låt det smälta ihop en kort stund. Tillsätt vin, oxbuljong och apelsinsaft. Tillsätt örter och kryddor och salt och peppar efter smak. Sätt på locket och låt koka i 1 timme. Under tiden kan du förbereda klimparna (se ovan).

  5. Efter en timme tar du försiktigt bort locket på wokpannan och sätter på ånginsatsen och lägger klimparna på den. Sätt på locket igen och försegla med VITALOK. Låt sjuda i ytterligare en timme.

  6. Ta försiktigt av locket och lägg de tranbärsfyllda päronen i pannan. Sätt tillbaka locket och låt sjuda i ytterligare 20 minuter.

För att servera hela rätten:

Fördela majssalladen på fyra tallrikar; ringla över dressingen och lägg sedan de tranbärsfyllda päronen på salladen. Lägg två klimpar per tallrik plus gulasch med mycket sås.

Hämta det här receptet här som PDF / som ePub

Relaterat innehåll

Oxfilé med medelhavsgrönsaker och käsespätzle med låg fetthalt

Recept

Mer

Traditionell lammtandoori – tandir kebab

Recept

Mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår