Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS

Ugnskyckling med örtfyllning

Recept

Tid för förberedelse och tillagning: 1 tim 45 min

Ingredienser:

  1. 120 g osaltat smör, mjukt

  2. 1 näve slätbladig persilja, grovhackad

  3. 1 liten näve timjan, grovt riven

  4. 1 liten näve rosmarin, grovt riven

  5. 1 hel kyckling, ca 1,5 kg, putsad med kråset borttaget

  6. 2-3 stora morötter, skalade och skurna i stavar

  7. 2-3 stora palsternackor, skalade och skurna i halvor

  8. 2 msk olivolja

  9. Salt och färskmalen svartpeppar

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 180 °C (160° varmluft) | 350 °F | gas 4.

  2. Blanda smör med persilja och cirka hälften av timjan och rosmarinen i iCook Blender. Krydda med salt och peppar.

  3. Lirka försiktigt upp skinnet från kycklingen med fingrarna.

  4. Applicera försiktigt kryddsmöret mellan skinnet och kycklingbrösten. Placera kycklingen på en bädd av morötter, persilja och resterande kryddor i en ugnsfast form.

  5. Gnid in utsidan av kycklingen med olivolja. Krydda med salt och peppar.

  6. Placera iCook 4-litre Stock Pot och tillaga i cirka 1 timme  och 20 minuter (saften som rinner ut när du sticker hål på kycklinglåret ska vara klar).

  7. Ta ut ur ugnen. Täck över med aluminiumfolie i 10 minuter innan du serverar.

Ugnskyckling med örtfyllning under skinnet (som PDF / som ePub )

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår