Tid för förberedelse och tillagning: 15 min
Kyltid: 1 tim
Ingredienser:
4 msk vegetabilisk olja
200 g tomatpuré
80 g strösocker
80 ml vatten
120 ml vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1/4 tsk torkad dill
1/4 tsk färskmalen svartpeppar
4 sillfiléer, utan ben och tärnade
Så här gör du:
Hetta upp olja i en stor iCook-panna. Ställ på medelvärme tills den är upphettad.
Häll över tomatpuré och låt koka upp under konstant omrörning. Sänk värmen och blanda i socker.
Koka tills sockret är upplöst innan du tar av pannan från värmen. Blanda i vatten, vinäger, salt dill och peppar.
Lägg sillen i en stor konservburk. Häll över tomatsås.
Låt svalna till rumstemperatur och försegla sedan ordentligt med ett lock. Kyl i 1 dag innan du serverar.