Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS

Ugnsbakad risotto med pumpa

Recept

Tid för förberedelse och tillagning: 1 tim 45 min

Ingredienser:

  1. 2 msk olivolja

  2. 2 schallotenlökar, finhackade

  3. 2 vitlöksklyftor, finhackade

  4. 175 g Arborioris

  5. 150 ml ml torrt vitvin

  6. 1 l grönsaksbuljong, håll varm på spisen

  7. 80 ml vispgrädde

  8. 1/4 liten pumpa, urkärnad, skuren i tunna klyftor

  9. Salt och färskmalen svartpeppar

  10. Servering: 3–4 msk crème fraiche och 2–3 msk riven parmesan

Så här gör du:

  1. Risotton: Hetta upp olivolja i en stor, plan iCook-panna (exempelvis Senior Sauté-pannan ur Family-setet). Ställ på medelvärme tills den är upphettad. Lägg i schalottenlök, vitlök och en nypa salt. Fräs i 5–6 minuter tills mjukt.

  2. Lägg i ris och stek i 2–3 minuter. Rör om ofta tills riset blir genomskinligt. TIllsätt vin, koka upp, och låt sedan sjuda i ytterligare 2 minuter.

  3. Tillsätt buljong slev för slev. Rör om och låt sjuda tills riset har sugit upp hela buljongen innan du lägger i nästa slev.

  4. Fortsätt tills riset har sugit upp hela buljongen och är mört och krämigt i konsistensen. Det bör ta cirka 25–30 minuter. Det kan hända att du inte behöva använda all buljong.

  5. Sätt ugnen på 190°C (170° varmluft) | 375 °F | gas 5.

  6. När riset är färdigt rör du i vispgrädde och kryddar efter smak. Sleva över i en ugnsfast form och toppa med pumpaklyftor.

  7. Grädda i cirka 30–40 minuter tills risotton har fått färg och pumpan är mjuk när du känner efter med en knivspets.

  8. För servering: Ta ut ur ugnen och låt stå i 5 minuter innan du klickar på crème fraiche. Strö över riven parmesanost.

Ugnsbakad risotto med pumpa (som PDF / som ePub )

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår