Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS

Rumänskt bröd på spisen

Recept

Total förberedelsetid: 3 timmar

Total tillagningstid: 1,5 timmar

Utrustning:

  1. iCook 2-Litre Saucepan med lock

  2. iCook Senior Dome Lid

  3. iCook 8-Litre Dutch Oven med lock

  4. Måttskopa och redskap

  5. Sil (för att sikta mjöl)

Ingredienser:

  1. 1 kilo mjöl

  2. 500 ml vatten

  3. 2 teskedar aktiv torrjäst

  4. 1 tesked salt

  5. 2 teskedar socker

Så här gör du:

  1. Värm vattnet i iCook 2-Litre Saucepan tills det är ljummet och sikta i mjölet i iCook Senior Dome Lid. Gör ett hål i mitten.

  2. Tillsätt salt, socker och jäst, och häll sedan ljummet vatten över ingredienserna och låt stå i 10 minuter.

  3. Blanda ihop ingredienserna med händerna tills det blir en deg.

  4. Knåda degen tills den är mjuk och elastisk, låt den sedan jäsa i cirka en timme (tills den blir dubbelt så stor).

  5. Sätt iCook 8-Litre Dutch Oven på spisen och värm den lätt, lägg sedan över degen i den och låt den jäsa i ytterligare 15 minuter.

  6. Vrid ner värmen till det lägsta läget, lägg på locket på iCook Dutch Oven och baka brödet i 50 minuter.

  7. Stäng av värmen och låt brödet vila i 20 minuter.

  8. Avnjut!

ABO-tips: Använd tiden när degen jäser och bakas till att laga ett kompletterande recept, läsa Amagram eller höra av dig till en kund!

Hämta receptet som en PDF för att skriva ut eller som en ePub för att använda med önskad eBook reader-app och spara på en bärbar enhet.

Relaterat innehåll

Festlig grönkål, ugnsbakad sötpotatis och palsternackssallad med fetaost, pekannötter och granatäpple

Recept

Mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår