Total förberedelsetid: 3 timmar
Total tillagningstid: 1,5 timmar
Utrustning:
iCook 2-Litre Saucepan med lock
iCook Senior Dome Lid
iCook 8-Litre Dutch Oven med lock
Måttskopa och redskap
Sil (för att sikta mjöl)
Ingredienser:
1 kilo mjöl
500 ml vatten
2 teskedar aktiv torrjäst
1 tesked salt
2 teskedar socker
Så här gör du:
Värm vattnet i iCook 2-Litre Saucepan tills det är ljummet och sikta i mjölet i iCook Senior Dome Lid. Gör ett hål i mitten.
Tillsätt salt, socker och jäst, och häll sedan ljummet vatten över ingredienserna och låt stå i 10 minuter.
Blanda ihop ingredienserna med händerna tills det blir en deg.
Knåda degen tills den är mjuk och elastisk, låt den sedan jäsa i cirka en timme (tills den blir dubbelt så stor).
Sätt iCook 8-Litre Dutch Oven på spisen och värm den lätt, lägg sedan över degen i den och låt den jäsa i ytterligare 15 minuter.
Vrid ner värmen till det lägsta läget, lägg på locket på iCook Dutch Oven och baka brödet i 50 minuter.
Stäng av värmen och låt brödet vila i 20 minuter.
Avnjut!
ABO-tips: Använd tiden när degen jäser och bakas till att laga ett kompletterande recept, läsa Amagram eller höra av dig till en kund!
Hämta receptet som en PDF för att skriva ut eller som en ePub för att använda med önskad eBook reader-app och spara på en bärbar enhet.