Total förberedelsetid: 60 minuter
Total tillagningstid: 30 minuter
Utrustning:
iCook 4-Litre Saucepan and Lid
iCook Wok
Knivar
Rivjärn för grönsaker
Ingredienser:
1 lök
1 röd paprika
1 gul paprika
300 g ostronmussling
600 g kalvfilé
250 grams burk med ananasskivor
1 vitlöksklyfta
30 g färsk ingefära
300 g risnudlar
100 ml extra virgin olivolja
50 g hackade tomater
2 msk sojasås
Saft från 1 citron
Så här gör du:
Skär alla grönsaker och svamp i strimlor, skiva köttet i portionsbitar, skär ananasen i tärningar, lägg undan saften till såsen och riv vitlök och ingefära.
Koka risnudlarna i iCook 4-Litre Saucepan enligt tillagningstiden på förpackningen, skölj sedan med kallt vatten.
Värm upp oljan i iCook Wok, stek kalvköttet i 2–3 minuter, avlägsna och ställ åt sidan.
Stek vitlök och ingefära och sedan svamp och grönsaker. Tillsätt ananas och tillaga i 3–5 minuter.
Rör i hackade tomater, sojasås och citronsaft. Tillsätt lite ananassaft för en sötare sötsur smak.
Tillsätt kött och nudlar i grönsakerna, blanda ihop allt noga och lägg upp i en skål.
ABO-tips: Prova receptet hemma innan du presenterar det inför en publik. ”Du kommer bli förvånad över hur mycket lättare det är när du har övat i förväg!”, säger ABO:n Cornel Robu.
Hämta receptet som en PDF för att skriva ut eller som en ePub för att använda med önskad eBook reader-app och spara på en bärbar enhet.