Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS

Chokladmousse med björnbär och grädde

Recept

Tid för förberedelse och tillagning: 30 min

Kyltid: 4 tim

Ingredienser:

  1. 200 g mörk choklad, hackad, plus 50 g extra att servera med

  2. 100 g mjölkchoklad, hackad

  3. 3 msk osaltat smör, tärnat

  4. 500 ml vispgrädde

  5. 3 msk strösocker

  6. 4 stora äggulor

  7. 1 1/2 tsk vaniljextrakt

  8. 150 g björnbär

Så här gör du:

  1. Blanda choklad, smör och 60 ml grädde i en iCook-skål och sätt över en halvfull iCook-panna ( 3 liter) med sjudande vatten.

  2. Rör om tills blandningen är slät och jämnt smält innan du tar bort den från värmen och låter svalna.

  3. Vispa under tiden grädde i en större iCook-skål. Vispa äggulor med socker och vaniljextrakt i en separat skål till en ljus och tjock smet (2–3 minuter).

  4. Häll stegvis över den smälta chokladblandningen i äggulesmeten tills den är slät och jämn.

  5. Vispa i cirka en tredjedel av vispgrädden i chokladblandningen och vänd därefter i merparten av det som är kvar tills det inte längre syns några strimmor av grädde. Spara 2–3 msk vispad grädde att garnera med.

  6. Fördela moussen i fyra glas. Täck över och kyl i minst 4 timmar. Kyl även resterande vispgrädde.

  7. När det är dags att servera toppar du varje mousse med vispgrädde och några björnbär. Riv mörk choklad över innan du serverar.

Chokladmousse med björnbär och grädde (som PDF / som ePub )

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår