Tid för förberedelse och tillagning: 30 min
Kyltid: 4 tim
Ingredienser:
200 g mörk choklad, hackad, plus 50 g extra att servera med
100 g mjölkchoklad, hackad
3 msk osaltat smör, tärnat
500 ml vispgrädde
3 msk strösocker
4 stora äggulor
1 1/2 tsk vaniljextrakt
150 g björnbär
Så här gör du:
Blanda choklad, smör och 60 ml grädde i en iCook-skål och sätt över en halvfull iCook-panna ( 3 liter) med sjudande vatten.
Rör om tills blandningen är slät och jämnt smält innan du tar bort den från värmen och låter svalna.
Vispa under tiden grädde i en större iCook-skål. Vispa äggulor med socker och vaniljextrakt i en separat skål till en ljus och tjock smet (2–3 minuter).
Häll stegvis över den smälta chokladblandningen i äggulesmeten tills den är slät och jämn.
Vispa i cirka en tredjedel av vispgrädden i chokladblandningen och vänd därefter i merparten av det som är kvar tills det inte längre syns några strimmor av grädde. Spara 2–3 msk vispad grädde att garnera med.
Fördela moussen i fyra glas. Täck över och kyl i minst 4 timmar. Kyl även resterande vispgrädde.
När det är dags att servera toppar du varje mousse med vispgrädde och några björnbär. Riv mörk choklad över innan du serverar.