Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© Jim Norton/StockFood

Mexikanska wraps fyllda med kyckling, lök och paprika

Recept

Förberedelser och tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  1. 1 tsk rökt paprika

  2. 1 tsk malen kummin

  3. 1/2 tsk malen koriander

  4. 1/2 tsk torkad oregano

  5. 2 burkar chipotlepaprika, i adobo-sås

  6. 1 msk tomatpuré

  7. En nypa socker

  8. 2 msk citronjuice

  9. 100 ml varmt vatten, plus extra vid behov

  10. 3 msk solrosolja

  11. 2 stora kycklingbröst utan skinn, i skivor

  12. 1 stor röd och 1 stor grön paprika, urkärnade och skivade

  13. 1 röd lök, skivad

  14. 4 tortillas på mjöl

  15. salt; nymalen svartpeppar

Förberedelsemetod:

  1. Mixa kryddor, örter, chipotlepaprika, tomatpuré, socker, citronjuice och vatten. Mixa på hög hastighet tills du får en jämn blandning; tillsätt mer vatten om det behövs för att det ska gå ihop.

  2. Värm 2 msk olja i iCook Wok på medelhög värme tills upphettat. Tillsätt kyckling, salt och peppar och sautera i ca 6–8 minuter. Ta bort från wokpannan.

  3. Tillsätt resterande olja i wokpannan tillsammans med paprika, lök och en nypa salt. Sautera i 4–5 minuter tills mjukt innan du lägger tillbaka kycklingen i pannan.

  4. Rör i den förberedda såsen från steg 1. Låt sjuda och koka på jämn värme i 3–4 minuter tills den täcker kycklingen och grönsakerna. Krydda efter smak med salt och peppar.

  5. Värm upp tortillas i en torr iCook-stekpanna. Fyll med kycklingen och grönsakerna innan du viker ihop den och serverar.

Hämta det här receptet här som PDF / som ePub

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår