Förberedelser och tillagningstid: 30 min
Ingredienser:
1 tsk rökt paprika
1 tsk malen kummin
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk torkad oregano
2 burkar chipotlepaprika, i adobo-sås
1 msk tomatpuré
En nypa socker
2 msk citronjuice
100 ml varmt vatten, plus extra vid behov
3 msk solrosolja
2 stora kycklingbröst utan skinn, i skivor
1 stor röd och 1 stor grön paprika, urkärnade och skivade
1 röd lök, skivad
4 tortillas på mjöl
salt; nymalen svartpeppar
Förberedelsemetod:
Mixa kryddor, örter, chipotlepaprika, tomatpuré, socker, citronjuice och vatten. Mixa på hög hastighet tills du får en jämn blandning; tillsätt mer vatten om det behövs för att det ska gå ihop.
Värm 2 msk olja i iCook Wok på medelhög värme tills upphettat. Tillsätt kyckling, salt och peppar och sautera i ca 6–8 minuter. Ta bort från wokpannan.
Tillsätt resterande olja i wokpannan tillsammans med paprika, lök och en nypa salt. Sautera i 4–5 minuter tills mjukt innan du lägger tillbaka kycklingen i pannan.
Rör i den förberedda såsen från steg 1. Låt sjuda och koka på jämn värme i 3–4 minuter tills den täcker kycklingen och grönsakerna. Krydda efter smak med salt och peppar.
Värm upp tortillas i en torr iCook-stekpanna. Fyll med kycklingen och grönsakerna innan du viker ihop den och serverar.