Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© Stockfood

Skaldjur och grönsakssallad med en kryddig sojasalladsdressing

Recept

Tid för förberedelse och tillagning: 35 min

Portioner: 4

Ingredienser till skaldjur och grönsakssallad:

  1. 50 ml olivolja

  2. 100 g gröna bönor, snoppade

  3. 1 aubergine, tärnad

  4. 1 röd paprika, urkärnad och finhackad

  5. 1 gul paprika, urkärnad och finhackad

  6. 1 msk gräslök, finhackad

  7. 1 msk persilja, finhackad

  8. 200 g räkor, skalade och rensade

  9. 150 g bläckfiskringar, tvättade

  10. 125 g kokt musselkött

  11. Saften av 1/2 citron

  12. salt och peppar

Så här gör du:

  1. Låt saltat vatten koka upp i iCook 3 litre saucepan och koka de gröna bönorna i 1–2 minuter till precis mjuka. Låt rinna av och kyl i isvatten.

  2. Hetta upp hälften av olivoljan i en stor iCook-stekpanna eller universalgryta på medelvärme.

  3. Sautera räkorna, bläckfiskringarna och aubergine med lite kryddor i 3–4 minuter och vänd och rör ibland.

  4. Tillsätt det kokta musselköttet en minut innan räkorna och bläckfiskringarna är färdigkokta och låt det bli varmt. Ta bort från värmen och lägg i en skål.

  5. Tillsätt paprika, gröna bönor och blanda väl. Tillsätt resterande olivolja och citronsaft och krydda efter smak.

  6. Skeda upp i skålar och garnera med hackad persilja och gränslök. Servera direkt tillsammans med den kryddiga sojasalladsdressingen.

Obs! Som alternativ kan du byta ut skaldjur mot kyckling. Om det blir mat över kan du lägga den i en av iCook-skålarna av rostfritt stål. När alla är mätta och nöjda kan du enkelt stänga skålen med det matchande locket.

Om du vill kan du testa den här kryddiga sojasalladsdressingen.

© StockFood

Ingredienser till kryddig sojasalladsdressing:

  1. 6 msk olivolja

  2. 1 msk sojasås

  3. 3 msk rödvinsvinäger

  4. 3–4 msk citronsaft

  5. 1 hackad röd chilli (ju mer du använder desto starkare smak!)

  6. 1/2 fint hackad vitlöksklyfta

  7. 2 msk honung

  8. salt och peppar

Så här gör du:

  1. Lägg alla ingredienser i en iCook-skål.

  2. Vispa och tillsätt salt och peppar efter smak.

Hämta det här receptet här som PDF / som ePub

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår