Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© iStockphoto

Superenkel hallonmarmelad

Recept

Ingredienser:

  1. 500 g färska hallon

  2. 800 g strösocker

iCook-utrustning som används: Stor traktörpanna, 4-liters soppgryta med lock

Så här gör du:

  1. Värm upp ugnen till 120 °C och lägg sockret i pannan. Värm i ugnen i 15 minuter.

  2. Lägg hallonen i grytan och koka upp på hög värme. Mosa bären med en potatismosare medan de värms upp och koka sedan i en minut till under omrörning. Tips: Om du gör marmeladen till barn kan du använda en sil för att ta bort kärnorna innan du fortsätter med nästa steg.

  3. Lägg i det varma sockret i grytan med bär och koka tills blandningen blir geléartad. Gör marmeladprovet (se artikel) för att se till att den har stelnat.

  4. Ta bort grytan från plattan och låt svalna i 15 minuter. Rör om då och då och sleva sedan upp i varma syltburkar, försegla ordentligt och låt svalna.

Hämta det här receptet här som PDF / som ePub

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår