Ingredienser:
2 kg plommon, urkärnade och grovhackade
200 ml ljummet vatten
2 kg strösocker
2 tsk malen kanel
2 msk citronsaft
iCook-utrustning som används: 8-liters universalgryta
Så här gör du:
Lägg den hackade plommonen i den stora grytan och tillsätt vatten. Låt sjuda i 10 minuter tills plommonen är mjuka. Tillsätt socker, kanel och citronsaft och låt sockret lösas upp långsamt utan att det kokar.
Höj värmen och koka kraftigt i fem minuter. Ta ut tefatet ur frysen och gör marmeladprovet (se artikel). Om den inte skrynklar sig riktigt ännu, fortsätt att koka i ett par minuter till och testa igen.
Ta bort grytan från plattan och låt svalna i 15 minuter. Rör om då och då – det förhindrar att fruktbitarna sjunker till botten av burken. Sleva upp i varma burkar, förslut och låt svalna.