Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© iStockphoto

Plommonmarmelad med kanel

Recept

Ingredienser:

  1. 2 kg plommon, urkärnade och grovhackade

  2. 200 ml ljummet vatten

  3. 2 kg strösocker

  4. 2 tsk malen kanel

  5. 2 msk citronsaft

iCook-utrustning som används: 8-liters universalgryta

Så här gör du:

  1. Lägg den hackade plommonen i den stora grytan och tillsätt vatten. Låt sjuda i 10 minuter tills plommonen är mjuka. Tillsätt socker, kanel och citronsaft och låt sockret lösas upp långsamt utan att det kokar.

  2. Höj värmen och koka kraftigt i fem minuter. Ta ut tefatet ur frysen och gör marmeladprovet (se artikel). Om den inte skrynklar sig riktigt ännu, fortsätt att koka i ett par minuter till och testa igen.

  3. Ta bort grytan från plattan och låt svalna i 15 minuter. Rör om då och då – det förhindrar att fruktbitarna sjunker till botten av burken. Sleva upp i varma burkar, förslut och låt svalna.

Hämta det här receptet här som PDF / som ePub

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår