Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© StockFood

Krämig grön ärtsoppa med mynta och krutonger

Recept


iCook-utrustning: din favoritkniv från iCook 5-knivset i fem delar, 25 cm Non-Stick-stekpanna, 3 liters kastrull med lock, blender


Ingredienser:

  1. 300 frysta gröna ärtor

  2. 20 g myntablad

  3. 100 g spenatblad

  4. 1 finhackad gul lök

  5. 3-4 vitlöksklyftor, finhackade

  6. 100 g vispgrädde

  7. 300 ml buljong efter önskemål

  8. 4 brödskivor

  9. 3 msk olivolja

  10. 1 msk citronsaft

  11. 1 tsk balsamvinäger


Recept:

  1. Häll lite olivolja i kastrullen och sätt plattan på medelvärme. När den är varm tillsätter du lök och rör tills den mjuknar.

  2. Tillsätt frysta ärtor, spenat och mynta. Stäng locket på kastrullen så att VITALOK-processen kan äga rum. Sänk värmen till lägsta nivå och låt sjuda i 10 minuter – kom ihåg att inte ta av locket under denna tid.

  3. Medan grönsakerna kokar, skär av kanterna från brödskivorna och skär brödet i 2 cm stora bitar. Lägg dem i stekpannan och rosta på medelvärme.

  4. Blanda olivolja, finhackad vitlök, citronsaft, balsamvinäger, salt och peppar i en liten skål. Håll sedan blandningen över de rostade krutongerna och tillaga tills vätskan har avdunstat.

  5. När grönsakerna har kokat i 10 minuter, ta av locket och tillsätt varm buljong och grädde. Mixa med en blender tills soppan blir jämn och krämig – om du gör en mindre portion av soppan kan du använda iCook Blender.

  6. Servera soppan med en sked visprädde och krutongerna. Njut!

Hämta det här receptet här som PDF /som ePub

Relaterat innehåll

Festlig rödbetssoppa med torkade fikon och hasselnötter

Recept

Mer

Soppa med pumpa, sötpotatis och kokosmjölk

Recept

Mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår