Utrustning: din favoritkniv från iCook 5-knivset i fem delar, 3 liters kastrull med lock, stor traktörpanna med lock
Ingredienser till såsen:
2 tomater
Olivolja
2 finhackade gula lökar
3 vitlöksklyftor, finhackade
Salt, peppar och oregano
Ingredienser till huvudrätten:
1 aubergine
1 zucchini
2 tomater
5-6 champinjoner
200 g färsk mozzarellaost
Recept:
Till såsen: blanchera tomaterna för att lätt avlägsna skalet. Ta av skalet och tärna tomaterna. Sätt kastrullen på medelvärme och tillsätt olivolja, lök och vitlök. Stek tills löken är mjuk och tillsätt sedan tomaterna. Krydda med salt, peppar och torkad oregano efter smak.
Stäng locket på kastrullen så att VITALOK-processen aktiveras. Sänk till lägsta värme och låt koka i 10 minuter.
Skär resten av grönsakerna och mozzarellaosten i tunna skivor (ca 9 mm). Mozzarellaskivorna kan vara lite tjockare.
När såsen har kokat i 10 minuter, häll hälften av den i traktörpannan och placera sedan grönsaker och ost i ett mönster. Häll över resten av såsen och sätt på locket. Tillaga på medelvärme i 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och färdiglagade – kom ihåg att ha locket på för att bevara grönsakernas näringsämnen.
Servera rätten medan den är varm. Njut!