Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© iStockphoto

Ratatouille på ukrainskt vis

Recept


Utrustning: din favoritkniv från iCook 5-knivset i fem delar, 3 liters kastrull med lock, stor traktörpanna med lock


Ingredienser till såsen:

  1. 2 tomater

  2. Olivolja

  3. 2 finhackade gula lökar

  4. 3 vitlöksklyftor, finhackade

  5. Salt, peppar och oregano


Ingredienser till huvudrätten:

  1. 1 aubergine

  2. 1 zucchini

  3. 2 tomater

  4. 5-6 champinjoner

  5. 200 g färsk mozzarellaost


Recept:

  1. Till såsen: blanchera tomaterna för att lätt avlägsna skalet. Ta av skalet och tärna tomaterna. Sätt kastrullen på medelvärme och tillsätt olivolja, lök och vitlök. Stek tills löken är mjuk och tillsätt sedan tomaterna. Krydda med salt, peppar och torkad oregano efter smak.

  2. Stäng locket på kastrullen så att VITALOK-processen aktiveras. Sänk till lägsta värme och låt koka i 10 minuter.

  3. Skär resten av grönsakerna och mozzarellaosten i tunna skivor (ca 9 mm). Mozzarellaskivorna kan vara lite tjockare.

  4. När såsen har kokat i 10 minuter, häll hälften av den i traktörpannan och placera sedan grönsaker och ost i ett mönster. Häll över resten av såsen och sätt på locket. Tillaga på medelvärme i 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och färdiglagade – kom ihåg att ha locket på för att bevara grönsakernas näringsämnen.

  5. Servera rätten medan den är varm. Njut!

Hämta det här receptet här som PDF /som ePub

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår