Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© Stockfood

Mandelfylld torsk med ugnsbakad potatis

Recept


Ingredienser:

Mandelfyllning

  1. 2 klyftor vitlök, finhackade

  2. ½ liten rödlök, finhackad

  3. 3 msk olivolja

  4. 300 g fullkornsbröd, tärnat i 1-2 cm stora bitar

  5. 2 msk gräslök, hackad

  6. ½ tsk grovmalen peppar

  7. 3 msk torkad dragon (eller dill eller basilika)

  8. 60 g smör, smält

  9. 30–50 ml varmt vatten

  10. 60 g mandlar, hackade och rostade

Fisk

  1. 4 torskfiléer

  2. 8–10 skivor bacon (valfritt)

  3. Salt och citron till garnering

Ugnsbakad potatis

  1. 680 g babypotatis, delade på hälften

  2. 1 tsk lökpulver

  3. 1 tsk vitlökspulver

  4. 3–4 nypor salt

  5. 2 msk osaltat smör

  6. 1 msk olivolja

  7. 250 ml kallt vatten


Så här gör du:

Mandelfyllning:

  1. Sautera lök och vitlök i olivolja tills den är mjuk men inte brun. Ta sedan av från plattan och blanda ihop med de övriga ingredienserna till fyllningen.

Torsk:

  1. Skölj torskfiléerna i kallt vatten och torka med hushållspapper.

  2. Sprid ut fyllningen jämnt över varje torskfilé och lämna ett utrymme på 2 cm vid nederkanten.

  3. Rulla ihop filéerna och sätt på plats med en tandpetare om det behövs. Valfritt: Lägg ut baconskivor och rulla dem runt torsken.

  4. Lägg de hoprullade filéerna i Non-Stick-stekpannan med lock, med fisksidan nedåt. Placera dem med 1–2 cm mellanrum så att luften kan cirkulera.

  5. Tillaga den fyllda torsken på ena sidan i 8–12 minuter och vänd sedan på dem och tillaga i ytterligare 8–12 minuter.

Potatis

  1. Lägg potatisen i iCook 4 liters ångkokare, täck med 250 ml kallt vatten och tillaga i 15 minuter. Häll av och ställ åt sidan.

  2. Sätt 10 tums iCook non stick-stekpannan på medelvärme och tillsätt smör och olivolja. När smöret har smält, tillsätt babypotatis och rör om.

  3. Strö vitlökspulver och lökpulver över potatisen, rör om försiktigt och stek sedan på medelvärme tills pulvret blir mörkare och hårdnar.

  4. Smaksätt med salt och peppar efter smak och låt svalna i 15 minuter före servering.

Hämta det här receptet här som PDF /som ePub

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår