Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© Shutterstock

Biffstek med Gorgonzoladoftande örtsmör och mos med butternutpumpa och potatis

Recept

Ingredienser:

Örtsmör med Gorgonzola:

  1. 4 msk smör, mjukt

  2. 4 msk Gorgonzolaost

  3. 1 msk färsk persilja, hackad

Biffstek:

  1. 4 bitar entrecôte eller liknande

  2. Salt och grovmalen peppar

  3. Olivolja

Mos:

  1. 1,4 kg butternutpumpa

  2. 1,4 kg mjölig potatis

  3. 1 tsk salt

  4. 250 ml lättgrädde (eller vanlig grädde eller mjölk efter smak)

  5. 150 g osaltat smör

  6. 2 msk gräslök, hackad

  7. 1 msk salvia, hackad

Så här gör du:

Örtsmör med Gorgonzola:

  1. Blanda ihop smör, Gorgonzolaost och färsk persilja.

  2. Lägg en matsked örtsmör på varje köttbit och låt smälta över sidorna vid servering.

Biffstek

  1. Krydda båda sidorna av varje köttbit med salt och grovmalen peppar. Vira in varje köttbit ordentligt i plastfolie och lägg i kylen i några timmar eller över natten. Obs! Låt värmas till rumstemperatur 30 minuter före tillagning,

  2. Värm upp den stora iCook traktörpannan med lock på medelvärme. Stänk lite vatten på pannan. Om vattendropparna hoppar upp och ner är pannan tillräckligt varm.

  3. Häll olivolja i botten på traktörpannan och se till att den är ordentligt varm.

  4. Lägg i köttbitarna och tillaga på medelvärme i två minuter. Vänd och tillaga på andra sidan i två minuter. Kolla om de är genomstekta och tillaga längre vid behov.

  5. Avlägsna köttbitarna från plattan och låt vila i fem minuter.

Mos:

  1. Skala och kärna ur butternutpumpa och potatis och skär i 2 cm stora tärningar.

  2. Lägg butternutpumpa och potatis i iCook 4 liters ångkokare, täck med kallt vatten, tillsätt 1 tesked salt och koka upp. Låt sjuda i 10 minuter eller tills pumpa och potatis lätt kan spetsas med en gaffel. Häll av vattnet när de är klara.

  3. Lägg pumpa och potatis i en blender och mixa till en mjuk blandning.

  4. Tillsätt smöret och rör om tills det smälter. Tillsätt lättgrädden och rör om tills den är helt inblandad. Blanda in hackad gräslök och salvia och krydda med salt och peppar efter smak.

Serveringsförslag: Servera tillsammans med ångkokta gröna bönor för extra färg och smak.

Hämta det här receptet här som PDF /som ePub

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår