Nivå: medelsvår
Följande iCook-produkter används: knivset med 5 knivar (iCook Knife Set), universalsax (iCook Multi-Purpose Kitchen Shears), blandskål (3 x Mixing Bowl Set and Lids) , 8-literssoppgryta med lock (8 Litre Dutch Oven and Lid) .
Ingredienser:
6 st. lammkotletter
6 skivor av kronärtskocka
300 g nötfärs
2 lökar
200 g ris
100 g finmalen bulgur
½ knippa persilja
200 g vinblad
1 hackad tomat
1 dessertsked (ca 10 ml) spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 msk tomatsås
110 ml olivolja
2 vitlöksklyftor
salt, svartpeppar
Gör så här:
Skär nötkött, lök, vitlök och tomater med iCook-kniven och klipp persilja med universalsaxen.
Blanda allt tillsammans med bulgur, ris, kryddor och olivolja i blandskålen.
Knåda i 10–15 minuter. Fyll och rulla sedan vinbladen.
Lägg tre lammkotletter i iCook-soppgrytan. Lägg kronärtskockor överst följt av två lager av vinblad och återigen lammkotletter och kronärtskockor, sedan ytterligare två lager av vinblad.
Tillsätt olivolja och tomatsås.
Koka på hög värme, låt sedan sjuda i 40 minuter.