Bärpaj
Recept
Den utsökta harmonin mellan söt, smörig pajdeg och fyllning gör den här pajen till en garanterad favorit.
Den utsökta harmonin mellan söt, smörig pajdeg och fyllning gör den här pajen till en garanterad favorit.
Ingredienser:
225 g mjöl
110 g tärnat smör
175 g strösocker
1 ägg
1–2 tsk kallt vatten
300 g urkärnade körsbär
225 g björnbär
225 g blåbär
150 g hackade jordgubbar
175 g strösocker
40 g majsmjöl
2 tsk citronsaft
Recept:
Blanda mjöl, smör och socker i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten och gör en deg. Låt svalna i 30 min.
Täck en pajform med degen (spara överbliven deg). Pricka degen och grädda utan fyllning (med bakpapper och bönor) vid 180 °C i 15 min. Avlägsna bakpappret och bönorna och grädda i 5 min. Ta ur och låt svalna.
Tillred frukten i en iCook™-panna i 10 min. Tillsätt socker, majsmjöl och citronsaft. När kompotten har tjocknat, använd en sked och lägg över på degen.
Lägg ett galler över pajen med degen som blev över. Pensla med vispade ägg och grädda i 20 min.
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.
Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.