Persikoknyten
Recept
Gräddade persikoknyten med ljuvligt frasig kaneldeg.
Ingredienser:
325 g mjöl
80 g strösocker
175 g kylt och tärnat smör
2 äggulor
1–2 tsk isvatten
6 persikor
2 kanelstänger
1/2 tsk malen kanel
vispade ägg
Så här gör du:
Mixa mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten för att göra en deg. Låt svalna i en timme.
Skär degen i sex delar, täck persikorna och förslut längst upp.
Skär ut blad ur degen som blev över och fäst på persikorna. Använd kanelstänger som stjälkar.
Placera på en bakplåt. Pensla med vispade ägg, strö socker och kanel över och grädda vid 160 °C i 35 min.
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.
Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.