Pasta al Forno med ricotta och hemlagad tomatsås
Recept
Denna rätt påminner om lasagne, en mycket typisk italiensk måltid, och är lätt att laga. Den håller sig bra i kylskåpet och ger utmärkta restmiddagar.
Denna rätt påminner om lasagne, en mycket typisk italiensk måltid, och är lätt att laga. Den håller sig bra i kylskåpet och ger utmärkta restmiddagar.
Ingredienser:
750 g AmwayTM Italian Pasta – Fusilli
En vit lök, finhackad
En torkad röd chili, hackad
Två vitlöksklyftor, finhackade
Två burkar tärnade tomater (2 x 400 g)
En handfull färska basilikablad, hackade
200 g ricotta
Rejält med riven parmesan
100 g riven mozzarellaost
Extra Virgin Olive Oil AMWAYTM da Carapelli
Salt, svartpeppar
Recept:
Värm ugnen till 200°C och fyll iCook-kastrullen med saltat vatten och koka upp. När vattnet kokar, tillsätt pastan och koka 3-4 minuter kortare än den föreslagna tillagningstiden.
Häll bort vattnet och ställ åt sidan. Tillsätt lite olivolja i en iCook nonstick-stekpanna och stek lök, vitlök och chili på låg till medelhög värme i 5-10 minuter eller tills löken är mjuk.
Tillsätt tomaterna och låt såsen sjuda i 5-10 minuter. Ta bort såsen från värmen och tillsätt ricotta och parmesan. Krydda med salt och peppar.
Olja en stor rektangulär gryta med olivolja. Lägg ett lager med sås i botten av pannan och lägg sedan ett lager med pasta.
Fortsätt därefter med sås, pasta och varva detta tills både sås och pasta är slut.
Strö strimlad mozzarella på toppen. Grädda i 15 minuter eller tills osten är gyllenbrun.
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.
Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.