Chocolate Tiramisu
Recept
Tiramisu kan också göras med kakao, eftersom den gifter sig elegant med kaffe och gör att denna variant av den berömda klassikern verkligen sticker ut.
Tiramisu kan också göras med kakao, eftersom den gifter sig elegant med kaffe och gör att denna variant av den berömda klassikern verkligen sticker ut.
Ingredienser:
24 savoiardikex
200 ml AmwayTM Espresso Coffee
100 g mörk choklad (70-80 % kakao), hackad
300 g mascarpone ost
250 ml vispgrädde
75 g florsocker
En tsk vanilj
Grovt krossade kaffebönor (att toppa med, valfritt)
Recept:
Täck botten på en kvadratisk ugnsform med hälften av kexen. Ringla över espresson.
Smält den mörka chokladen i en liten iCook-kastrull på medelvärme. Låt den svalna.
Tillsätt mascarpone, florsocker och vanilj i en skål. Vispa med elvisp tills krämen är så pass styv att det bildas mjuka toppar. Lägg i den smälta chokladen och vispa igen tills allt har blandats.
Täck savoiardkexen i formen med hälften av blandningen. Lägg de resterande kexen ovanpå och ringla med espresso.
Tillsätt resten av mascarpone-blandningen.
Garnera med de krossade kaffebönorna, om så önskas. Ställ i kylskåp i minst sex timmar före servering.
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.
Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.