Ingredienser:
Vatten och 2 msk salt
500 g aubergine skuren i 5 mm stora bitar
150 ml solrosolja eller olivolja
1 stor lök, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 tsk malen kummin
1 tsk rött chilipulver
1 tsk garam masala
Salt efter smak
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk malen koriander
1 tsk röda chiliflingor
15 curryblad
5 små starka chilifrukter
1 tsk kumminfrön
500 g tjock yoghurt
120 ml vatten
1 knippe färsk koriander, hackad
Så här gör du:
Lös upp salt i vatten i iCook 3-liters skålen i rostfritt stål. Tillsätt auberginebitarna och låt dem ligga i saltvatten i 15 minuter. Ta ut dem och torka med hushållspapper.
Värm upp 40 ml olja i en iCook stor traktörpanna och stek aubergineskivorna tills de är gyllenbruna.
Värm upp 100 ml olja i iCook woken eller i en stor stekpanna och stek aubergineskivorna tills de är gyllenbruna. Tillsätt krossad vitlök, kumminpulver, rött chilipulver och röda chiliflingor och blanda i två minuter.
Tillsätt vatten, rör om och låt koka upp. Sätt på locket och tillaga i 2-3 minuter. Höj värmen och fortsätt tillaga tills oljan separeras.
Häll yoghurt i 2 liters skålen och blanda väl.
Värm upp resten av oljan i en liten traktörpanna, tillsätt kumminfrön, chilifrukter och curryblad och stek under omrörning i 1-2 minuter.
Häll de stekta kryddorna i yoghurten och blanda försiktigt.
Tillsätt sås, aubergine och yoghurt i lager vid servering. Garnera med krossad röd chili och hackad koriander. Servera med ångkokat ris.