Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© Shutterstock

Indisk Biryani med kyckling

Recept

Basmatiris – Ingredienser:

  1. 200 g basmatiris

  2. 2 liter vatten

  3. 1 litet lagerblad

  4. 5 cm kanelstång

  5. 3 gröna kardemummakapslar

Ris– Så här gör du:

  1. Skölj riset några gånger tills vattnet är rent. Blötlägg i 20 minuter i 2-liters skålen. Häll av vattnet.

  2. Koka upp 2 liter vatten i 3-liters kastrullen. Tillsätt lagerblad, kardemumma och kryddnejlika.

  3. Tillsätt lite salt och det avrunna riset när vattnet börjar koka.

  4. Koka i 15 minuter eller tills det är färdigt. Häll i ett durkslag, avlägsna de stora kryddorna eller ha kvar dem i riset.

Biryani med kyckling – Ingredienser:

  1. 500–600 g kyckling (blandning av ben och bröst)

  2. 3 msk olja

  3. Salt efter smak

  4. 2 medelstora lökar, finhackade

  5. 1 stjärnanis

  6. En nypa saffran blandad med 2 tsk mjölk och 1 msk ghee

  7. 3 gröna kardemummakapslar

  8. 1 svart kardemummakapsel

  9. 1 lagerblad

  10. 4 kryddnejlikor

  11. 2,5 cm kanelstång

  12. ½ tsk kumminfrön

  13. 1 msk ingefära- och vitlökspasta

  14. ¼ tsk gurkmeja

  15. 2 tsk biryani masala- eller chicken masalapulver

  16. ¾ till 1 tsk rött chilipulver

  17. 230 ml yoghurt

  18. 1 handfull myntablad, finhackade

  19. 1 handfull korianderblad, finhackade

Biryani med kyckling – Så här gör du:

  1. Medan riset kokar sauterar du löken med olja i iCook 4-liters soppgrytan. När löken är gyllenbrun ställer du ¼ åt sidan i en skål.

  2. Sänk värmen och sautera lagerblad, stjärnanis, kumminfrön, kryddnejlika och kardemumma med resten av den stekta löken i soppgrytan.

  3. Tillsätt ingefära- och vitlökspasta och stek tills den råa doften har försvunnit.

  4. Tillsätt kycklingbitar och stek på medelvärme tills de blir vita.

  5. Strö över resten av kryddorna – salt, masala, gurkmeja och rött chilipulver. Blanda väl. Sätt på locket och tillaga på låg till medelhög värme i 4 minuter.

  6. Häll över yoghurt och blanda väl. Sätt på locket och tillaga på medelvärme tills köttet är färdiglagat och currysåsen har tjocknat. Salta efter smak.

Kombinera kyckling och ris:

  1. Smöra 8-liters universalgrytan och sätt ugnen på 180 °C.

  2. Lägg den tillagade kycklingen i stekgrytan och lägg hälften av de hackade myntabladen ovanpå.

  3. Bred ut det kokta riset jämnt över kycklingen. Strö över ¼ av löken, resten av mynta- och korianderbladen och saffranblandningen ovanpå.

  4. Sätt på locket ordentligt och tillaga i 20-25 minuter.

  5. Servera med yoghurt.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår