Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© Stockfood

Friterad torsk med papayagratäng från Martinique

Recept

Friterad torsk – Ingredienser:

  1. 230 g avsaltad benfri torsk

  2. 0,5 liter solrosolja

  3. 1 fint hackad lök

  4. 1 riven vitlöksklyfta

  5. 50 g hackad söt paprika eller 30 g hackad spansk peppar

  6. 3 rågade tsk hackad gräslök

  7. 3 rågade tsk hackad persilja

  8. 200 g mjöl

  9. 2 tsk bakpulver

  10. Salt och peppar

  11. Rumstempererat vatten

Friterad torsk – Så här gör du:

  1. Finfördela torsken och ställ åt sidan.

  2. Hetta upp oljan i en iCook Non-Stick-stekpanna och stek löken tills den är mjuk. Tillsätt vitlök, paprika, gräslök och persilja. Fräs i 2 minuter, ta bort från värmen och blanda med den finfördelade torsken.

  3. Blanda mjöl och bakpulver i en 3-liters iCook-skål i rostfritt stål. Tillsätt salt och peppar efter smak.

  4. Tillsätt vatten till mjölblandningen tills det blir en tjock smet och lägg i den kryddade fisken. Tillsätt mer mjöl eller vatten för att uppnå önskad tjock konsistens. Prova att fritera en eller två bitar innan du justerar kvantiteterna.

  5. Häll ungefär 4 cm olja i pannan och värm på medelvärme.

  6. Häll i en matsked av smeten i oljan. Låt bitarna fritera tills de är bruna på ena sidan och vänd dem sedan och fritera på andra sidan.

  7. Låt rinna av på hushållspapper.

  8. Servera med en fräsch sallad, skivade färska grönsaker eller papayagratäng.

© Stockfood

Papayagratäng – Ingredienser:

  1. 2,5 kg grön papaya (eller bananer)

  2. 4 liter vatten

  3. 2 tsk kryddpeppar (pimento)

  4. 2 kryddnejlikor

  5. 45 g salt

  6. 60 g smör

  7. 2 lökar

  8. 2 kvistar persilja

  9. 2 vitlöksklyftor

  10. 520 ml mjölk

  11. 100 g riven ost

Papayagratäng – Så här gör du:

  1. Tvätta, skala och ta bort kärnhuset från papayan. Skär i skivor.

  2. Koka vattnet och tillsätt kryddpeppar och salt. Tillsätt papayaskivorna och låt koka i 35 minuter.

  3. Låt rinna av och kasta vattnet. Mixa papayan med iCook Blender.

  4. Smält smöret i en stor iCook-traktörpanna. Tillsätt lök och persilja och stek tills de mjuknar. Tillsätt vitlöken och blanda.

  5. Rör i mjölken, sedan osten och slutligen den rivna papayan. Rör ordentligt. Häll blandningen i små ugnsfasta formar. Strö över riven ost.

  6. Grilla med öppen lucka i 180 °C tills de fått en brun yta. Låt dem svalna före servering.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår