Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS

Purjolök med balsamvinägerdressing

Recept

Total förberedelsetid: 60 min / Portioner: 4 / Energivärde: 96 kcal per portion

Kokkärl:

  1. Senior Sauté Pan och lock

  2. Blandskål med lock

Ingredienser:

  1. 6 purjolökar

  2. 250 ml naturell yoghurt

  3. 4 kvistar koriander

  4. 4 kvistar dragon

  5. 1 msk balsamvinäger

  6. 1 tsk honung (blandat med balsamvinäger)

  7. 1 tsk senapskorn

  8. salt och peppar

Näringsinformation per 1 portion:

  1. Protein – 6,1 g

  2. Fett – 2,1 g

  3. Kolhydrater – 13,2 g

  4. Energivärde – 96,4 kcal

  5. Kolesterol – 5,6 mg

  6. Glykemiskt index – 25 (lågt)

Så här gör du:

  1. Skär purjolöken i 10 cm långa bitar. Skölj dem väl och bind ihop dem med kökssnöre. Det går också bra att använda kokta strimlor av purjolök i stället för kökssnöre.

  2. Koka upp saltat vatten i traktörpannan. Lägg ned den förberedda purjolöken i hett saltat vatten. Låt vattnet koka upp igen och koka purjolöken i 15-20 minuter med hjälp av tillagningsmetoden VITALOK. Detta innebär att det skapas en fuktspärr mellan pannan och locket så att näringsämnen och smaker stannar kvar i pannan.

  3. När purjolöken är klar låter du den svalna och torkar den sedan med hushållspapper och lägger upp på ett serveringsfat.

  4. Mixa jämnt finhackade örter, senapsfrön, naturell yoghurt, salt och peppar till vinägrettdressingen. Låt dressingen svalna.

  5. Häll dressingen över purjolöken och ringla sedan över blandningen av balsamvinäger och honung. Låt rätten vila en stund i kylskåpet så att purjolöken hinner dra till sig dressingen.

Relaterat innehåll

Upptäck fler iCook-recept

Mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår