Total förberedelsetid: 15-20 min / Serveringar: 4 / Energivärde: 506 kcal vardera
Köksredskap:
30 cm non-stick stekpanna
1 eller 2 liter kastrull
Blandskål
Ingredienser:
4 bitar av nötkött, 230 g vardera
3 paprikor (grön, gul och röd)
4 medelstora tomater
4 kvistar koriander
1 msk Extra Virgin olivolja
1 msk rödvinsvinäger
½ isbergssallad
salt och peppar
Näringsinformation per 1 portion:
Protein – 41.8 g
Feet – 32.3 g
Kolhydrater– 12.1 g
Energivärde – 506.4 kcal
Kolesterol – 238 mg
Glykemiskt index – 25 (lågt)
Beredningsmetod:
Olja nötköttet, krydda med salt och peppar och låt marinera i 10 minuter.
Skiva paprika grovt och koka dem i en kastrull i 5-7 minuter tills de blir lätta att skala. Kyl sedan dem under kallt vatten, skala, torka med en pappershandduk och finhacka med en kniv.
Sänk ned tomaterna i kokande vatten i 5-10 sekunder med hjälp av en kniv, skala dem sedan och skär i tärningar. Kombinera tärnade tomater med hackad paprika, tillsätt rödvinsvinäger, resterande olivolja, salt, peppar och låt blandningen stå.
Förvärm stekpannan. Torka nötköttet försiktigt med en pappershandduk för att ta bort överskottet av olja och stek tills de är gyllenbruna på båda sidor. Täck sedan med locket och koka i ytterligare 5 minuter.
Lägg upp biffen på ett serveringsfat när den är färdig och servera med vegetabilisk salsa och salladsblad på sidan.