Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© Stockfood

Spaghetti alla puttanesca

Recept

Spaghetti alla puttanesca är en italiensk rätt, ursprungligen från Neapel. Den innehåller normalt sett ingredienser som passerade tomater, oliver, ansjovis och så klart spaghetti.

iCook-produkter som används:

  1. iCook Wooden Cutting Board

  2. iCook 5-Piece Knife Set

  3. iCook 4 Litre Stock Pot and Lid

  4. iCook 1 l Saucepan with Lid

  5. iCook 3 l Saucepan with Lid

  6. iCook 4 Litre Stock Pot Steamer

  7. iCook 3 l Mixing Bowl

Ingredienser:

  1. 0,5 l buljong

  2. Olivolja

  3. 2 vitlöksklyftor, skalade och fint skurna

  4. 4 ansjovisfiléer, hackade

  5. 8 körsbärstomater, halverade

  6. 10 kärnfria svarta oliver

  7. 20 g avrunnen kapris

  8. 600 g passerade tomater

  9. 180 g spaghetti

  10. Salt efter smak

  11. Litet knippe färsk italiensk persilja, hackad

  12. 100 g parmesan, färskriven (valfritt)

Så gör du:

  1. Koka upp lättsaltat vatten i soppgrytan med lock. Tillaga sedan buljong i 1-literskastrullen enligt förpackningens instruktioner.

  2. Värm under tiden olivoljan i 3-literskastrullen på medelhög värme. I med vitlöken när oljan är het och rör om i ungefär 10-20 sekunder tills den doftar. Tillsätt ansjovis och tomater, rör om i en minut och tillsätt sedan oliver och kapris. Rör om i ytterligare 20-30 sekunder. Tillsätt passerade tomater och sjud i fem minuter. Tillsätt en skvätt buljong åt gången och se till att såsen fortsätter att sjuda. Föregående steg bör ta cirka 20 minuter.

  3. Koka spaghettin al dente när det saltade vattnet kokar. Använd sedan ångkokaren med 4-liters soppgryta för att hälla av vattnet, den fungerar utmärkt som durkslag, och spara hälften av pastavattnet i 3-litersskålen.

  4. Tillsätt den kokta spaghettin i såsen och spä ut den med en skvätt pastavatten vid behov. Servera med lite mer sås ovanpå och garnera med persilja.

Alternativ vid servering: avsluta med lite färskriven parmesan.

Hämta det här receptet här som PDF / som ePub

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår