Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© Stockfood

Smörsauterade räkor på en bädd av romansallad och apelsiner

Recept

En lätt, grön sallad med delikata smörsauterade räkor och en citrussmakande apelsinöverraskning. Perfekt för varma sommardagar.

iCook™-produkter som används:

  1. 5-Piece Knife Set

  2. 1 l Saucepan

  3. 4 l Stock Pot Steamer

  4. 30 cm Non-Stick Frying Pan

  5. 1 l Stainless Steel Mixing Bowl with Lid


Ingredienser:

  1. 150 g haricots verts

  2. Salt

  3. 12 färska jätteräkor, rensade och skalade

  4. 55 g smör

  5. 2 klyftor vitlök, krossade

  6. 1 kvist timjan

  7. 50 g olivolja

  8. 35 g apelsinjuice

  9. 8 g Dijonsenap

  10. 1 nypa hackad dragon

  11. 10 g rödvinsvinäger

  12. Salt och peppar

  13. 2 romansalladshuvuden, delade i enskilda blad

  14. 2 apelsiner, skalade och klyftade


Tillagning:

  1. Koka haricots verts i kokande saltat vatten cirka 5 minuter, eller tills de fortfarande är lite krispiga. Skölj dem i iskallt vatten och låt dem rinna av genom att använda ångkokaren som durkslag.

  2. Skölj räkorna i kallt vatten och badda dem försiktigt torra med hushållspapper.

  3. Värm smöret i stekpannan, tillsätt vitlök och timjan, och sautera räkorna i cirka 4 minuter. Ställ åt sidan.

  4. Tillaga dressingen genom att blanda olivolja, apelsinjuice, Dijonsenap, dragon, rödvinsvinäger, salt och peppar kraftigt.

  5. Lägg upp salladsblad, haricots verts, apelsinklyftor och räkor på en tallrik. Häll dressingen över salladen och servera.


Tips:

Förvara rester i Stainless Steel Mixing Bowl med det matchande locket.

Hämta det här receptet här som PDF / som ePub

Relaterat innehåll

Upptäck fler iCook-recept

Mer
© StockFood

Festlig grönkål, ugnsbakad sötpotatis och palsternackssallad med fetaost, pekannötter och granatäpple

Recept

Mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår