Smörsauterade räkor på en bädd av romansallad och apelsiner
Recept
En lätt, grön sallad med delikata smörsauterade räkor och en citrussmakande apelsinöverraskning. Perfekt för varma sommardagar.
En lätt, grön sallad med delikata smörsauterade räkor och en citrussmakande apelsinöverraskning. Perfekt för varma sommardagar.
iCook™-produkter som används:
5-Piece Knife Set
1 l Saucepan
4 l Stock Pot Steamer
30 cm Non-Stick Frying Pan
1 l Stainless Steel Mixing Bowl with Lid
Ingredienser:
150 g haricots verts
Salt
12 färska jätteräkor, rensade och skalade
55 g smör
2 klyftor vitlök, krossade
1 kvist timjan
50 g olivolja
35 g apelsinjuice
8 g Dijonsenap
1 nypa hackad dragon
10 g rödvinsvinäger
Salt och peppar
2 romansalladshuvuden, delade i enskilda blad
2 apelsiner, skalade och klyftade
Tillagning:
Koka haricots verts i kokande saltat vatten cirka 5 minuter, eller tills de fortfarande är lite krispiga. Skölj dem i iskallt vatten och låt dem rinna av genom att använda ångkokaren som durkslag.
Skölj räkorna i kallt vatten och badda dem försiktigt torra med hushållspapper.
Värm smöret i stekpannan, tillsätt vitlök och timjan, och sautera räkorna i cirka 4 minuter. Ställ åt sidan.
Tillaga dressingen genom att blanda olivolja, apelsinjuice, Dijonsenap, dragon, rödvinsvinäger, salt och peppar kraftigt.
Lägg upp salladsblad, haricots verts, apelsinklyftor och räkor på en tallrik. Häll dressingen över salladen och servera.
Tips:
Förvara rester i Stainless Steel Mixing Bowl med det matchande locket.
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.
Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.