Avokado- och äggsallad
Recept
Detta ljuvliga, lätta bredbara pålägg är en perfekt aptitretare på picknicken en varm sommardag, och den passar även perfekt till kvällsdrinken.
Detta ljuvliga, lätta bredbara pålägg är en perfekt aptitretare på picknicken en varm sommardag, och den passar även perfekt till kvällsdrinken.
iCook™-produkter som används:
5-Piece Knife Set
Mixing Bowl Set
1 l Saucepan
Ingredienser:
2 ägg
100 g oskalad gurka, skuren i bitar
30 g vårlök, tunt skivad
2 avokador utan skal och kärna
Totalt 3 tsk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk chilisås
30 g ruccola
1/2 tsk olivolja
8 fullkornskex
Tillagning:
Koka äggen i 10 minuter i kastrullen.
Lägg gurkbitarna och vårlöksskivorna i den medelstora blandskålen.
Mosa avokadorna i den lilla blandskålen. Tillsätt 2 tsk rödvinsvinäger, salt, svartpeppar och chilisås, och blanda väl. Tillsätt avokadoblandningen till gurkbitarna och vårlöksskivorna i den medelstora blandskålen, och blanda ihop ingredienserna.
Skölj äggen i kallt vatten. Skala dem, skär dem i småbitar och tillsätt dem till avokadoblandningen . Krydda efter tycke och smak.
Lägg ut ruccolan på ett serveringsfat. Droppa över den sista teskeden rödvinsvinäger samt 1 tesked olivolja, och blanda ihop salladen. Placera ägg- och avokadoblandningen över ruccolan och servera den på kex.
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.
Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.