Regnbågssallad
Recept
En fräsch, syrlig sallad som ger krydda åt en lätt måltid eller en picknick – dessutom är den underbart enkel att göra i ordning!
En fräsch, syrlig sallad som ger krydda åt en lätt måltid eller en picknick – dessutom är den underbart enkel att göra i ordning!
iCook™-produkter som används:
5-Piece Knife Set
Mixing Bowl Set
Ingredienser:
250 g morötter, skalade och skurna i 1 cm stora bitar
370 g blomkål, skurna i små buketter
285 g broccoli skurna i små buketter
225 g päron, urkärnade och skurna i 1 cm stora bitar
250 g rödbetor, skalade och skurna i 1 cm stora bitar
100 g olivolja
30 g äppelcidervinäger
1 mogen mango, skalad och skivad
Saft från 1 lime
1 schalottenlök, skalad och finhackad
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
30 g koriander, finhackad
Tillagning:
Blanda morots- blomkål-, broccoli-, päron- och rödbetsbitarna i den stora blandskålen.
Dressing: häll olivoljan, äppelcidervinägern och limejuicen i en matberedare eller mixer och tillsätt mango, schalottenlök, salt, peppar samt koriander. Pulsera 5–6 gånger så att allt blandas. (Om du inte har en matberedare eller mixer mosar du mangon i den medelstora blandskålen tills du har en jämn pasta. Sedan blandar du i övriga dressingingredienser och vispar tills de är väl blandade.)
Häll dressingen över grönsakerna, blanda väl och servera.
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.
Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.