Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© Amway

Grönsaksrisotto

Recept

En risotto är alltid lika läcker – kom bara ihåg att röra om hela tiden under tillagningen, så att den blir riktigt krämig. Du kan servera den antingen som en liten förrätt, eller som en rejäl huvudrätt.


iCook™-produkter som används:

  1. 5-Piece Knife Set

  2. 4-liters soppgryta och 4-liters ångkokare


Ingredienser:

  1. 250 g zucchini, skurna i 5 cm stora bitar

  2. 120 g morötter, skalade och skurna i 5 cm stora bitar

  3. 150 g färska ärtor eller frusna ärtor

  4. 400 g grön sparris, putsad och skuren i 2 cm stora bitar (du kan använda broccoli som alternativ)

  5. 40 g olivolja

  6. 10 g grönsaksbuljongtärning, något mosad med en gaffel

  7. 120 g lök, skalad och skuren i 5 cm stora bitar

  8. 280 g Arborioris (risottoris)

  9. 60 ml kycklingbuljong

  10. 1/2 tsk fint havssalt

  11. 25 g osaltat smör, rumstempererat

  12. Totalt 100 g parmesanost, riven

  13. 10 g färska basilikablad


Tillagning:

  1. Värm upp 1 liter vatten i soppgrytan. Lägg i zucchini- och morotsbitarna, ärtorna och sparrisbitarna i ångkokarinsatsen, placera ångkokaren i grytan och täck över. Ångkoka grönsakerna i cirka 10 minuter. De ska vara mjuka men fortfarande krispiga. (Om du inte har en ångkokare lägger du grönsakerna i en gryta, tillsätter 3 matskedar vatten, sätter på locket, värmer upp till medelvärme och ångkokar i 10 minuter.)

  2. Hetta upp olivoljan i en tung gryta eller en stekpanna, och tillsätt den mosade grönsaksbuljongtärningen samt löken. Koka och rör om i cirka 5 minuter, eller tills löken är mjuk.

  3. Tillsätt riset i grytan och rör om ordentligt så att det täcks av oljan. Tillsätt kycklingbuljongen och havssaltet. Låt riset koka upp och koka, rör om då och då tills buljongen har lösts upp. Sänk värmen till medelvärme.

  4. Tillsätt hett vatten, cirka 250 ml åt gången. Rör om hela tiden tills riset har absorberat all vätska. Tillsätt sedan mer vatten, 250 ml åt gången, och fortsätt röra om så att riset absorberar vätskan och blir ordentligt genomkokt. Blandningen ska se krämig ut, med en lätt flytande konsistens. Efter cirka 15 minuter bör riset vara mjukt, men inte grötigt.

  5. Ta grytan från plattan. Tillsätt de kokade grönsakerna till riset, och rör om så att allt blandas väl. Blanda i smöret samt 50 g parmesanost. Rör om tills ingredienserna har smält. Garnera med färska basilikablad och återstående 50 g parmesanost. Servera.

Hämta det här receptet här som PDF / som ePub

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår