Favoriter (0) 0 Favoriter

Din lista med favoriter är tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

ABO:ER I FOKUS
© StockFood

Soppa med morötter och ingefära

Recept

Denna underbart värmande soppa passar veganer och vegetarianer. Den är full av färska grönsaker och en antydan av ingefära som gör kryddningen perfekt.

iCook-produkter som används:

  1. 5-Piece Knife Set

  2. Skärbräda

  3. Large Mixing Bowl

  4. 3 l Saucepan and Lid

Ingredienser:

  1. 130 g sötpotatis, skalad och skuren i grova bitar

  2. 120 g pumpa, skalad och skuren i grova bitar

  3. 6 morötter, skalade och grovhackade

  4. Olivolja

  5. 1 lök, skalad och grovhackad

  6. 2 vitlöksklyftor, krossade

  7. 20 g färsk gurkmeja, finriven

  8. 30 g ingefära, skalad och finriven

  9. Saft från 1 citron

  10. 5,5 dl vatten

  11. Salt och peppar

  12. Valfritt: 1 msk NUTRIWAY Fibre Powder

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 200 °C.

  2. Lägg sötpotatis, pumpa och morötter i skålen och krydda med salt och peppar samt ett stänk olivolja. Blanda väl tills alla grönsaker är täckta med olivolja och kryddor. Placera dem sedan på en ugnsplåt och stek dem i ugnen cirka 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Ta ut plåten ur ugnen och ställ den åt sidan.

  3. Värm upp lite olivolja i kastrullen på medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök när oljan har hettats upp, och stek i cirka 5 minuter eller tills löken är mjuk.

  4. När löken är mjuk tillsätter du den färska gurkmejan, ingefäran och de ugnsstekta grönsakerna. Blanda ingredienserna väl och stek i ytterligare 5 minuter.

  5. Tillsätt vatten och citronsaft, och låt sjuda i ytterligare 20–25 minuter. Rör om då och då.

  6. När alla ingredienser har blivit mjuka tillsätter du NUTRIWAY Fibre Powder (valfritt) och häller sedan upp soppan i måltidsportioner. Låt svalna och kyl sedan.

  7. Ta ut en portion när du ska äta den. Medan den fortfarande är sval mixar du ingredienserna med en stavmixer tills soppan är slät.

  8. Värm upp soppan på spisen eller i mikrovågsugnen och servera i en skål.

Hämta det här receptet här som PDF / som ePub

Relaterat innehåll

© Amway

Festlig rödbetssoppa med torkade fikon och hasselnötter

Recept

Mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår