Margheritapizza med champinjoner
Recept
Denna pizza med champinjoner är en av våra favoriter, men du kan byta ut vilken ingrediens som helst och ersätta den med de pizzatoppingar du själv tycker bäst om. Det bästa av allt är att du bara behöver en iCook™-stekpanna med non-stick-beläggning!
iCook™-produkter som används:
iCook 1 l Mixing Bowl
iCook 3 l Mixing Bowl
iCook Wooden Cutting Board
iCook 5-Piece Knife Set
Non-Stick Fry Pan with Lid, 28 cm
Ingredienser
1 msk torrjäst
250 g vanligt vetemjöl
½ tsk strösocker
1/2 tsk fint havssalt
1 msk olivolja
180 ml ljummet vatten
150 g riven ost
150 g färsk mozzarella, riven i bitar
150 g passerade tomater
150 g champinjoner, skivade
250 g körsbärstomater, klyftade
2 kvistar färsk basilika, rivna i bitar
5–10 ml olivolja
Salt och peppar efter smak
Tjock balsamvinäger efter smak
Så gör du:
Blanda jäst, socker, olja och vatten i den lilla blandskålen. Ställ åt sidan på en varm plats och låt vila i cirka två minuter.
Sikta ner mjölet och saltet i den stora blandskålen och gör en fördjupning i mitten. Tillsätt jästblandningen och rör sedan om så att allt blandas väl. Täck med pannans matchande lock, och låt vila på en varm plats i 30-45 minuter eller tills degen har blivit dubbelt så stor.
Placera sedan degen på en mjölad yta. Knåda den för att pressa ut luften och kavla sedan ut den.
Borsta non-stick-stekpannan med olivolja. Om du använder iCook Non-Stick Pan kan du hoppa över detta steg. Placera den utkavlade degen på botten av pannan och klipp bort eventuell överskottsdeg med en silikon-slickepott.
Grädda degen på medelhög värme i fem minuter, tills undersidan börjar bli gyllenbrun. Vänd den sedan och grädda i ytterligare fem minuter, tills den är genomstekt.
Fördela de passerade tomaterna över pizzan följt av riven ost samt champinjoner. Strö över salt och peppar, täck pannan med ett lock och tillaga i ytterligare 3–4 minuter, tills osten har smält.
Använd en spatel av trä eller silikon för att lossa pizzan från stekpannan och placera den sedan på skärbrädan. Toppa med rivna mozzarellabitar, tomater och basilikablad. Droppa över balsamvinäger.
Tips:
Dubblera pizzadegreceptet så kan du spara den färdiga degen till en annan gång. Svep in den i plastfolie och förvara den i frysen tills det är dags att använda den. Om du har ont om tid kan du ersätta den färska degen med färdig pizzadeg från livsmedelsbutiken. Om du har pizza över värmer du enkelt upp den igen i stekpannan på låg till medelhög värme. Om du föredrar knaprig pizzadeg kan du grädda den i ugnen vid 200 °C. Och om du använder iCook Non-Stick Pan behöver du inte lägga över den på ett ugnsfast fat!