Kycklingcurry
Recept
Denna curryrätt har en perfekt smakkombination av kryddighet, fräsch citrus och pikant ingefära. Den är enkel att tillaga och passar därför perfekt en vanlig vardagskväll, men den imponerar definitivt också på gästerna vid en middagsbjudning! Receptet räcker till 4 generösa portioner.
iCook™-produkter som används:
iCook Wooden Cutting Board
iCook 5-Piece Knife Set
iCook 2 l Mixing Bowl
Non-Stick Fry Pan with Lid, 28 cm
Liten traktörpanna
Ingredienser:
800 g kycklingbröst, skurna i grova munsbitar
150 g massaman-currypasta (finns i matbutiker)
2 klyftor vitlök, krossade
1 liten bit färsk ingefära, skalad och finhackad
1 msk korianderfrö, malda i mortel med mortelstöt
2 morötter, skalade och hackade
1 msk kokossocker
Valfritt: 3 färska gröna chilifrukter, urkärnade och grovhackade
400 ml kokosmjölk
1 msk fisksås
1 msk färskpressad limejuice
Salt och peppar efter smak
240 ml vitt ris, sköljt
480 ml vatten
3 msk färsk persilja för garnering
Så gör du:
Skölj kycklingbitarna, klappa dem försiktigt torra med hushållspapper och krydda dem med salt och peppar i blandskålen.
Hetta upp pannan på medelhög värme. Tillsätt kycklingbitarna och stek i 5 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Tillsätt currypasta, vitlök, ingefära, malda korianderfrön, morötter, kokossocker och (valfritt) chilifrukter under omrörning. Häll över kokosmjölken och täck pannan i 5 minuter.
Avlägsna locket och låt curryn sjuda tills såsen har reducerats något.
Tillsätt under tiden ris och vatten i den lilla traktörpannan och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills vattnet har ångat bort fullständigt.
Avlägsna curryn från den varma plattan och blanda i fisksås samt limejuice.
Servera med ris i skålar, toppa med färsk persilja (valfritt).
Tips:
Om du vill göra denna rätt extra kryddstark tillsätter du även fröna från de (valfria) gröna chilifrukterna.