Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg verkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© Shutterstock

Kycklingcurry

Recept

Denna curryrätt har en perfekt smakkombination av kryddighet, fräsch citrus och pikant ingefära. Den är enkel att tillaga och passar därför perfekt en vanlig vardagskväll, men den imponerar definitivt också på gästerna vid en middagsbjudning! Receptet räcker till 4 generösa portioner.

iCook™-produkter som används:

  1. iCook Wooden Cutting Board

  2. iCook 5-Piece Knife Set

  3. iCook 2 l Mixing Bowl

  4. Non-Stick Fry Pan with Lid, 28 cm

  5. Liten traktörpanna

Ingredienser:

  1. 800 g kycklingbröst, skurna i grova munsbitar

  2. 150 g massaman-currypasta (finns i matbutiker)

  3. 2 klyftor vitlök, krossade

  4. 1 liten bit färsk ingefära, skalad och finhackad

  5. 1 msk korianderfrö, malda i mortel med mortelstöt

  6. 2 morötter, skalade och hackade

  7. 1 msk kokossocker

  8. Valfritt: 3 färska gröna chilifrukter, urkärnade och grovhackade

  9. 400 ml kokosmjölk

  10. 1 msk fisksås

  11. 1 msk färskpressad limejuice

  12. Salt och peppar efter smak

  13. 240 ml vitt ris, sköljt

  14. 480 ml vatten

  15. 3 msk färsk persilja för garnering

Så gör du:

  1. Skölj kycklingbitarna, klappa dem försiktigt torra med hushållspapper och krydda dem med salt och peppar i blandskålen.

  2. Hetta upp pannan på medelhög värme. Tillsätt kycklingbitarna och stek i 5 minuter eller tills de är gyllenbruna.

  3. Tillsätt currypasta, vitlök, ingefära, malda korianderfrön, morötter, kokossocker och (valfritt) chilifrukter under omrörning. Häll över kokosmjölken och täck pannan i 5 minuter.

  4. Avlägsna locket och låt curryn sjuda tills såsen har reducerats något.

  5. Tillsätt under tiden ris och vatten i den lilla traktörpannan och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills vattnet har ångat bort fullständigt.

  6. Avlägsna curryn från den varma plattan och blanda i fisksås samt limejuice.

  7. Servera med ris i skålar, toppa med färsk persilja (valfritt).

Tips:

Om du vill göra denna rätt extra kryddstark tillsätter du även fröna från de (valfria) gröna chilifrukterna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår