Champinjonomelett med mozzarella och smörgåskrasse
Recept
Denna omelett är perfekt till frukost eller brunch. Den är fullmatad med läckra ingredienser som du enkelt hittar i matbutiken, och om du vill att den ska innehålla extra fibrer tillsätter du bara NUTRIWAY™ Fibre Powder till omelettsmeten innan du steker upp den.
iCook™-produkter som används:
iCook Wooden Cutting Board
iCook 5-Piece Knife Set
iCook 1 l Mixing Bowl
Non-Stick Fry Pan with Lid, 24 cm
Ingredienser:
200 g trädgårdschampinjoner, skivade
2 tsk färsk timjan
6 medelstora ägg, uppvispade
Valfritt 100 g riven parmesanost
Valfritt: NUTRIWAY Fibre Powder
150 g minimozarella-bollar, halverade
30 g färsk smörgåskrasse med bortskurna ändar
1 tsk olivolja
2 msk smör
salt och peppar efter smak
paprikapulver
Så gör du:
Hetta upp 1 tesked olivolja på medelhög värme. Om du använder iCook Non-Stick Fry Pan kan du hoppa över detta steg. När pannan/oljan är het tillsätter du champinjonerna och steker dem gyllenbruna på bägge sidor. Krydda med salt och peppar, och strö över timjan. Ta ut champinjonerna ur pannan, lägg dem på en tallrik och ställ åt sidan.
Rör i saltet, och tillsätt sedan om du vill riven parmesanost och NUTRIWAY Fibre Powder i skålen med de uppvispade äggen.
Hetta upp 2 matskedar smör i pannan på medelhög värme och tillsätt hälften av äggblandningen. Om du använder iCook Non-Stick Fry Pan behöver du inte tillsätta smör. Sväng runt stekpannan försiktigt så att botten täcks med omelettsmeten. När smeten har stelnat lägger du hälften av champinjonerna och fem av de halva mozzarellabollarna på ena halvan av omeletten. Vik sedan över den andra halvan. Vinkla upp stekpannan och låt omeletten försiktigt glida över kanten, upp på en tallrik.
Gör på samma sätt med den andra omeletten.
Garnera med färsk smörgåskrasse och resten av champinjonerna. Krydda med salt och paprikapulver efter tycke och smak.