Favoriter (0) 0 Favoriter

Din lista med favoriter är tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

ABO:ER I FOKUS

Shakshuka

Recept

Shakshuka (stavas även shakshouka) är ett lika enkelt som mättande frukostalternativ. Ordet betyder ”blandning” på arabiska, och rätten har varit del av kulturen i länderna kring Medelhavet under många århundraden. Njut av denna smakrika rätt både till frukost och när som helst under dagen!

iCook™-produkter som används:

  1. iCook Wooden Cutting Board

  2. iCook 5-Piece Knife Set

  3. Nonstick Fry Pan with Lid, 24 cm

Ingredienser:

  1. 3 g harissa

  2. 3 g mald kummin

  3. 3 g rökt paprikapulver

  4. 5 ml tomatpuré

  5. 3 vitlöksklyftor, finhackade

  6. 1 msk olivolja

  7. 2 paprikor (1 röd och 1 gul), urkärnade och grovhackade

  8. 400 g körsbärstomater, tärnade

  9. 3 stora ekologiska ägg

  10. ½ avokado, skivad och med några droppar citronsaft över

  11. 15 g färsk storbladig persilja, hackad

  12. Havssalt att smaka av med

  13. Rostat surdegsbröd

Så här gör du:

  1. Hetta upp olivoljan i stekpannan på medelvärme, tillsätt harissa, kummin, rökt paprikapulver, tomatpuré, vitlök, paprikor och salt. Sautera i cirka 2 minuter.

  2. Tillsätt tomaterna och låt sjuda i cirka 10 minuter tills såsen har reducerats och tjocknat. Rör om då och då.

  3. Gör tre gropar i mitten av såsen med en trä- eller silikonsked och knäck i äggen i groparna. Lägg på locket på stekpannan och tillaga i 2–3 minuter eller tills äggvitorna har stelnat. Gulorna ska fortfarande vara rinniga,

  4. När rätten är klar tar du av locket, tillsätter avokadoskivorna och garnerar med den färska persiljan. Servera med rostat surdegsbröd.

Hämta det här receptet här som PDF / som ePub

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår