Shakshuka
Recept
Shakshuka (stavas även shakshouka) är ett lika enkelt som mättande frukostalternativ. Ordet betyder ”blandning” på arabiska, och rätten har varit del av kulturen i länderna kring Medelhavet under många århundraden. Njut av denna smakrika rätt både till frukost och när som helst under dagen!
iCook™-produkter som används:
iCook Wooden Cutting Board
iCook 5-Piece Knife Set
Nonstick Fry Pan with Lid, 24 cm
Ingredienser:
3 g harissa
3 g mald kummin
3 g rökt paprikapulver
5 ml tomatpuré
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
2 paprikor (1 röd och 1 gul), urkärnade och grovhackade
400 g körsbärstomater, tärnade
3 stora ekologiska ägg
½ avokado, skivad och med några droppar citronsaft över
15 g färsk storbladig persilja, hackad
Havssalt att smaka av med
Rostat surdegsbröd
Så här gör du:
Hetta upp olivoljan i stekpannan på medelvärme, tillsätt harissa, kummin, rökt paprikapulver, tomatpuré, vitlök, paprikor och salt. Sautera i cirka 2 minuter.
Tillsätt tomaterna och låt sjuda i cirka 10 minuter tills såsen har reducerats och tjocknat. Rör om då och då.
Gör tre gropar i mitten av såsen med en trä- eller silikonsked och knäck i äggen i groparna. Lägg på locket på stekpannan och tillaga i 2–3 minuter eller tills äggvitorna har stelnat. Gulorna ska fortfarande vara rinniga,
När rätten är klar tar du av locket, tillsätter avokadoskivorna och garnerar med den färska persiljan. Servera med rostat surdegsbröd.
Hämta det här receptet här som
PDF
/ som
ePub