Favoriter (0) 0 Favoriter

Din lista med favoriter är tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

ABO:ER I FOKUS

Fluffiga pannkakor med mascarpone och blåbär

Recept

Dessa pannkakor kommer att bli mycket uppskattade av både barn och vuxna! Och mascarponen med en tillsats av citron och kardemumma gör garanterat receptet till en hit!

iCook™-produkter som används:

  1. 1 l mixing bowl

  2. 2 l mixing bowl

  3. 3 l mixing bowl

  4. Nonstick Fry Pan, 24 cm

Ingredienser:

  1. 150 g mascarpone eller grekisk yoghurt

  2. 1/2 tsk mald kardemumma

  3. 1 tsk citronsaft

  4. Valfritt: Nutriway™ All Plant Protein

  5. 175 g vitt speltmjöl

  6. 1 msk bakpulver

  7. 70 g strösocker

  8. 1 ägg

  9. 250 ml mjölk

  10. 2 tsk vaniljextrakt

  11. 30 g smält smör

  12. En nypa salt

  13. 200 g blåbär

  14. Flytande honung

Så här gör du:

  1. Vispa ihop mascarponen eller den grekiska yoghurten med 15 g av sockret i den minsta blandskålen. Vispa tills blandningen har blivit krämig. Blanda i citronsaften, den malda kardemumman och Nutriway All Plant Protein (valfritt). Ställ åt sidan.

  2. Tillsätt mjölet, bakpulvret, saltet och resten av sockret i den stora blandskålen och rör om så att allt blandas väl.

  3. Tillsätt ägg, mjölk, vaniljextrakt och smält, avsvalnat smör i den medelstora blandskålen. Vispa för att blanda ihop ingredienserna.

  4. Gör en grop i mitten av mjölblandningen med baksidan av en sked. Häll den flytande blandningen i gropen och vispa ihop ingredienserna till en smidig smet.

  5. Smält en liten klick smör i stekpannan på medelvärme. Om du använder en iCook-non-stick-stekpanna behöver du inte tillsätta smör, men du kan ändå ha i en klick för extra smak och för att ge pannkakorna en krispig, gyllenbrun yta.

  6. Häll små mängder smet i stekpannan. Du bör kunna steka 2–3 pannkakor åt gången . Låt pannkakorna steka i cirka två minuter eller tills de har blivit gyllenbruna, och vänd dem sedan med en stekspade av silikon eller trä. Upprepa.

  7. Servera pannkakorna med en klick mascarponekräm och blåbär. Ringla över flytande honung.

Hämta det här receptet här som PDF / som ePub

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår