Favoriter (0) 0 Favoriter

Din lista med favoriter är tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

ABO:ER I FOKUS
© Stockfood

Auberginesallad

Recept

Om du letar efter ett lätt lunchalternativ eller en läcker sidorätt till middagen är denna sallad perfekt. Den är snabb och enkel att tillaga och full av klassiska medelhavssmaker vilket gör den till pricken över i på bordet.

iCook™-produkter som används:

  1. 5-Piece Knife Set

  2. Non-Stick Fry Pan with Lid, 28 cm

  3. 2 l Mixing Bowl

Ingredienser:

  1. 750 g aubergine

  2. 4 msk olivolja

  3. 1/2 tsk rökt paprikapulver

  4. 1/2 tsk kumminpulver

  5. salt och peppar efter smak

  6. 250 g körsbärstomater

  7. 2 msk vitvinsvinäger

  8. 1 msk sesamfrön, rostade

  9. 3 msk färsk persilja, hackad, för garnering

Så här gör du:

  1. Skär auberginen i 2 cm stora kuber.

  2. Hetta upp 2 msk olivolja i stekpannan och tillsätt auberginekuberna. Krydda med rökt paprika, kummin, salt och peppar. Stek i 6–7 minuter, blanda försiktigt, tills kuberna är genomstekta. Lägg dem i blandskålen.

  3. Halvera körsbärstomaterna och lägg dem i skålen.

  4. Tillsätt vitvinsvinäger och resten av olivoljan som dressing. Krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamfrön och blanda ihop salladen. Garnera med färsk persilja.

Hämta receptet här som PDF /som ePub

Relaterat innehåll

Upptäck fler iCook-recept

Mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår