Favoriter (0) 0 Favoriter

Din lista med favoriter är tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

ABO:ER I FOKUS
© Stocksy

Power Bowl

Recept

Vet du inte hur du ska starta din sunda matresa? Denna bowl innehåller varsamt rostad pumpa, pikant rödkål och en hummusdressing, och den är lika rik på näringsrika baljväxter, spannmål och grönsaker som på färg, struktur och smak

iCook™-produkter som används:

  1. Large Mixing Bowl

  2. iCook 24 cm Non-stick Fry Pan

  3. iCook 3 Litre Saucepan and Lid

  4. Santoku Knive från iCook Knifeware Set

Ingredienser (2 portioner):

  1. 250 g bruna linser

  2. 125 g quinoa

  3. 500 g tärnad hokkaidopumpa

  4. 250 g tofu

  5. 250 g rödkål

  6. 250 g spenat

  7. 125 ml äppelcidervinäger

  8. 4 msk hummus

  9. 1 msk citronsaft

  10. 2 msk vatten (eller så mycket som behövs för att göra dressingen tunnare)

  11. 100 ml olivolja

  12. 4 msk sojasås

  13. peppar att krydda med

  14. Valfritt att dekorera med: skivad röd rädisa och groddar

Så här gör du:

  1. Skölj linserna och lägg dem i kastrullen. Täck linserna med kallt vatten. Koka upp och sjud sedan i 10–15 minuter (eller tills linserna har blivit mjuka). Tips: tillsätt inte salt till vattnet, det gör skalet på linserna hårdare och linserna blir inte blir mjuka.

  2. Tillsätt 125 g quinoa och 2,4 dl vatten i en annan kastrull. Låt koka upp, stäng sedan av värmen och täck med ett tättslutande lock tills allt vatten har absorberats.

  3. Skölj hokkaidopumpan, halvera den och ta bort kärnorna. Skär pumpan i 3 cm stora kuber. Lägg kuberna på ett bakplåtspapper och ringla över olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.

  4. Skär tofun i 3 cm stora kuber. Ringla lite olja i stekpannan och stek tofun på medelvärme. Tillsätt en tesked sojasås och krydda med peppar.

  5. Ta tofun ur stekpannan, ringla över lite mer olja i stekpannan och sautera spenaten. Krydda med en matsked sojasås och peppar.

  6. Skiva rödkålen tunt. Lägg den i en skål och tillsätt äppelcidervinägern.

  7. Vispa ihop dressingen av hummus, citronsaft och vatten.

  8. Lägg linserna, quinoan, tofun och grönsakerna i en skål och häll över generöst med dressing. Valfritt: garnera med skivad röd rädisa och groddar.

Hämta detta recept här som PDF /som ePub

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår